Snage sa Hersona najverovatnije dobijaju nove pozicije na istoku zemlje

Ruska Federacija je pokrenula više udara na prve linije fronta ukrajinske armije u istočnim regionima Donjeca i Luganska.

Kako prenosi portparol generalštaba ukrajinske armije Oleksandr Štupun:

Neprijatelj koncentriše svoje napore u pokušaju da osujeti naše odbrambene snage u posebnim oblastima, napadajući Bahmut, Avdivku i Novopavlivku.

Bahmut i Avdivka su bili poprište teških i krvavih borbi već nekoliko meseci, ali za sada su i dalje u Ukrajinskim rukama.

Mnoge druge ukrajinske pozicije u Donbasu, istočnom regionu Ukrajine koji je centar svih vojnih napora Rusije, su takođe se našle pod udarom u četvrtak, prenosi Štupun.

Kako prenosi ministarstvo odbrane Velike Britanije, Ruska Federacija će ojačati svoje snage u istočnoj Ukrajini prebacujući povučene trupe sa Hersona nakon povlačenja sa celokupne zapadne obale Dnjepra i iz samog grada Hersona. Kako je ministarstvo objavilo:

Nakon povlačenja snaga iz regiona zapadno od reke Dnjepar, ruske snage nastavljaju da reopremaju, reorganizuju i pripremaju odbrambene linije u većini sektora fronta u Ukrajini. Vrlo je verovatno da će ruska armija na kraju preraspodeliti bar deo snaga koje je povukla iz hersona da ojača i proširi ofanzivne operaciji oko grada bahmuta u oblasti Donjeck.

Autor: redportal.rs

#Armija

#Avijevka

#Bahmut

#Donbas

#EU

#Herson

#Istok

#NATO

#Nove pozicije

#Ruska Federacija

#SAD

#Ukrajina

#ofanziva

#povlačenje

#rat

#rusija

#ukrajinska