Trener crno-belih emotivno govorio na konferenciji za medije

Košarkaši Partizana uspeli su da produže seriju (2:1) i pobede Crvenu zvezdu pred svojim navijačima rezultatom 70:67.

Nakon burne utakmice trener crno-belih Željko Obradović emotivno je govorio na konferenciji za medije i osvrnuo se na ponašanje navijača koji su tokom čitavog meča ubacivali predmete u teren što je prouzrokovalo prekid meča i napuštanje terena od strane sudija.

- Rekao sam i prošli put, od prvog dana od kada sam ovde to govorim, da se smire strasti, da se igra košarka. To sam rekao i navijačima ako se sećate kad sam uzeo mikrofon. Ovo je ozbiljna liga, da bi bila ozbiljna moraju da se poštuju oni koji su akteri utakmice, to su prvo akteri utakmice, igrači, pa i svi ostali - započeo je Obradović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Šef struke crno-belih podržao je odluku arbitara da isprazne delove tribina sa kojih su bacani predmeti, ali je postavio pitanje zašto to nije urađeno i u prošlom meču, u kojem je nakon susreta izbio incident kraj klupe, dok su gađani crno-beli i stručni štab.

- Regularnost takmičenja je vrlo važna, večeras su sudije donele odluku da isprazne deo tribina i mislim da su apsolutno bile u pravu, ali imam problem što nisu u prethodnoj utakmici to uradile, jer je bilo apsolutno isto. Da li je u pitanju kriterijum? Uvek ću se boriti za takav kriterijum da je sigurnost igrača i svih ljudi na klupi najvažnija stvar, da se svi osećaju prijatno jer su došli da igraju košarku. To je jedino važno - dodao je trener crno-belih, zatum uputio apel na navijače:

- Apelujem na navijače Partizana, na svakoj sledećoj utakmici da ovo više nikad ne rade, da dozvole protivničkom timu da igra, kao što bih ja voleo da se osećam na bilo kom terenu. Ovo je slika koja je otišla u svet, kao i slika od pre tri dana, to je slika koja je otišla u Evropu. Šta će da misle o nama? I da se priča o nama? A isto je bilo, padale su flaše, predmeti. Posle prošle utakmice nisam to odmah video, pokazali su mi slike. Sramota je što se događalo i pre tri dana i večeras.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Obradović se na tom mestu obratio lično novinarima.

- Hoćete li da pišete o tome? Hoćete li da budete neko ko će da zaboravi? Pretpostavljam da među vama ima nekoga ko navija za Zvezdu, a ko za Partizan. Kakve to ima veze ko za koga navija, kad se ovde radi o sigurnosti, da nekome uleti flaša da ga povredi? Ili kovanica, upaljač... Moglo je da pogodi i igrače Zvezde i Partizana, nevažno. I bilo ko da je domaćin, nema razlike. Molim vas novinare, da sve ono što vidite napišete, da date primere, ko podgreva strasti, a ko je protiv toga, i to je evidentno i to je jasno. Da li ste čuli od mene da sam nešto loše uradio u najavi utakmice, sem što sam molio da se navijači ponašaju dostojanstveno. Da li sam rekao nešto drugo? Da li sam rekao ružnu reč protiv bilo koga? Sve obrnuto. Samo fer i sportski, ali izgleda što više pokušavam da budeš fer i sportista, prave te da si ne znam šta - dodao je Obradović.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Četvrti meč finalne serije biće odigran u petak, a Žoc je poručio da će njegov tim ponovo dati sve od sebe da pobedi:

- Ovo traži mnogo energije, mnogo koncentracije, želje, poštovanja. Nije lako ni igračima, to jest pre svega njima nije lao, jer su akteri i treba da rade neke stvari, ali nadam se da ćemo skupiti energije da i u petak odigramo još jednu utakmicu na ovakav način, to bi bila moja želja što se tiče borbenosti, želje i pošrtvovanja - poručio je Partizanov trener.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#kk crvena zvezda

#kk partizan

#zeljko obradovic