Trener crno-belih govorio o aktuelnoj temi pred finale ABA lige

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović pred početak finalne serije ABA lige protiv Crvene zvezde govorio je o aktuelnoj temi zvana Evroliga.

Već nedeljama se spekuliše da bi ABA liga mogla da ima 2 predstavnika u najvećem evropskom takmičenju, s obzirom na isključenje ruskih klubova zbog aktuelnog rata u Ukrajini.

Naime, pobednik finala ABA lige biće učesnik Evrolige u narednoj sezoni, a zbog političke situacije koja je uticala na sport, razmatra se opcija da poraženi u finalu dobije specijalnu pozivnicu za učešće u ovom takmičenju.

Trener crno-belih o ovoj temi je izjavio:

- Mislim da je i Crvenoj zvezdi Partizanu mesto u Evroligi, drago mi je da su i drugi ljudi to prepoznali, to bi bilo dobro i za Srbiju i Beograd, ovaj grad može mnogo da ponudi, Zvezda i Paritzan imaju izvanredne navijače, to bi bilo sjajno za Evroligu, gde god da se igra bilo bi puno. Ne znamo šta će biti sa evropskom košarkom u ovoj situaciji, još je mnogo toga nepoznato, ali nadamo se i voleli bismo, bez obzira na rezultat ove finalne serije, da oba tima budu u Evroligi. Koliko je to realno, odgovor će dati period ispred nas - rekao je Obradović.

Autor: redportal.rs

#evroliga

#partizan

#zeljko obradovic