Trener crno-belih teško podneo ranu eliminaciju

Košarkaši Partizana doživeli su bolan poraz u Evrokupu i ranu eliminaciju iz ovog takmičenja.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nakon egala tokom utakmice, crno-beli su preokrenuli rezultat, a zatim ispustili prednost od 5 poena i 7 sekundi pre kraja utakmice dozvolili protivniku da postigne trojku za izjednačenje 84:84.

U produžetku utakmice potpuno se raspala igra crno-belih, koju je turski klub iskoristio i odneo pobedu uz plasman u četvrtfinale rezultatom 95:103.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Nakon šokantnog poraza trener crno-belih Željko Obradović vidno razočaran i tužan izjavio je:

- Želim da čestitam Bursi na pobedi. Ovo je bila jedna, eliminaciona utakmica. Žao mi je zbog mojih igrača i publike koja je došla. Preduzimam odgovornost za poraz u smislu svega što se dešavalo na terenu. Ne želim da ulazim u detalje. Mislim da smo imali šansu da veoma lako zavšrimo, ali nismo. Preuzimam odgovornost za sve što se dešavalo u toku utakmice. Logično je da je tako, da imam iskustva, da ja preuzimam odgovornost. Žao mi je što smo potrišili godinu dana iskustva, da dođemo u ovoj poziciju. Žao mi je navijača, žao igrača. Ali ispalo je tako. Šta god da je, loše se završilo po nas. Mogao bih da analaiziram, ali ne bih da ulazim... Potrošili smo godinu dana ni za šta. Došao sam s najvećim ambicijama ovde. Znali smo da je jedna utakmica, pokušali da se pripremimo na najbolji način. Kada se završi, ostane gorak ukus. Uvek sam tako radio, uvek ću da branim igrače. Reklao sam u nekoliko navrata: imam odličan stručni štab, fantastičan, radi fenomenalno... Pripremali smo se na sve ovo što se dešavalo večeras. Ali, to nije dovoljno. Krenućemo od nas, odnosno od mene kao glavnog trenera - poručio je Obradović. 

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Pogledajte celu konferenciju:

IZVOR: YT / BC Partizan TV

Autor: redportal.rs

#evrokup

#kk partizan

#partizan

#zeljko obradovic