Cilj "specijalne vojne operacije" je "demilitarizacija i denacifikacija" države

Ruski predsednik Vladimir Putin je jutros najavio posebnu vojnu operaciju nakon čega su se začule eksplozije u blizini ukrajinskih gradova. Stanovnici uplašeni, no Rusi poručuju da gađaju vojne mete.

 Za sada glavni udar kako javljaju svetski mediji ide iz pravca Donbasa i Luganska.

Cilj "specijalne vojne operacije" je "demilitarizacija i denacifikacija" države... Istog trenutka napad je počeo iz više pravaca. Gađana su skladišta,vojni aerodromi,centri veze i komndana mesta.

Ukrajinsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo da je "u toku napad krstarećim i balističkim projektilima". Eksplozije se, kako javljaju mediji u Ukrajini, čuju u nekoliko gradova uključujući i Kijev.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski obratio se naciji neposredno posle početka ruske vojne akcije, navodeći da ciljevi napada do sada bili vojna infrastruktura i granične jedinice.

Oružane snage Rusije ne izvode raketne, vazduzšne ni artiljerijske udare na gradove Ukrajine, rečeno je RIA Novostima u ruskom Ministarstvu odbrane. Navedeno je da se vojna infrastruktura, objekti protivvazdušne odbrane, vojni aerodromi i avijacija Oružanih snaga Ukrajine onesposobljavaju visokopreciznim naoružanjem.

Autor: redportal.rs

#Ruska vojska

#Ukrajina

#rusija

#voja operacija