Nakon neizvesne završnice pobeda je pripala crno-belima

Crno-beli igraju jednu od najlošijih sezona u novijoj istoriji kluba. U regionalnom takmičenju ABA lige praktično su izgubili šansu za prolazak u plej-of, u Evrokupu igraju Top 16 i za sada imaju 2 pobede i 2 poraza, a trenutno se takmiče u Kupu Radivoja Koraća, takmičenju na kojem brane titulu i koje su osvojili 3 godine zaredom.

Crno-beli su u neizvesnoj završnici protiv Borca iz Čačka uspeli da odnesu pobedu i izbore mesto u polufinalu koje se održava u subotu.

Oni su savladali Borac rezultatom 76:72.

Znali su igrači Partizana da ih čeka nezgodan protivnik odmah na startu takmičenja, naročito zato što su ih Čačani ove sezone pobedili 2 puta.

Držali su crno-beli prednost tokom celog meča, čak su 7. minuta do kraja četvrte četvrtine imali prednost od 13 razlike, ali su sve to prokockali i dozvolili da im se protivnik približi na 71:66 samo 3 minuta do kraja.

Delovalo je da će Borac brzo da preokrene meč, odnese pobedu i napravi potpunu senzaciju u ovom takmičenju, ali nisu se košarkaši Partizana dali tako lako.

Umalo da Partizanov igrač Džoš Perkins postane tragičar utakmice. Prvo je izgubio loptu, zatim je napravio nesportski faul i tako dozvolio protivniku da se približi na 74:72 samo 34 sekunde pre kraja!

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Srećom po crno-bele od tragičara Perkins je preleteo put do heroja! Ubacio je najvažniji koš za crno-bele i obezbedio kartu za polufinale!

Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice protiv Borca, trener crno-belih Saša Filipovski je izjavio: 

- Čestitam Borcu, koji je vrlo neugodna ekipa, koja igra odlično 1 na 1, ima širinu i šutere za 3 poena. Kao što sam rekao i pre utakmice, oni ako pogađaju mogu da pobede svakoga. Sami smo zakomplikovali situaciju u završnici zbog nesportske i izgubljene lopte, ali smo uspeli da sačuvamo koncentraciju i savladamo neugodnu ekipu Borca. Psihološki je takođe bila teška utakmica za nas. Popravili smo greške koje smo pravili u prethodnom meču i danas u 1. poluvremenu, tako da idemo dalje - rekao je Filipovski. 

Kapiten Partizana Novica Veličković istakao je da ekipa već mora da se okrene pripremi za polufinalni susret. 

- Utakmica kakvu smo i očekivali. Borac protiv nas igra dosta dobro ove sezone. Najbitnije je da smo pobedili i prošli u polufinale. Nema mnogo vremena za odmor, moramo da se spremimo za narednu utakmicu - rekao je Veličković.

Ekipa Partizana sada čeka protivnika protiv koga će igrati u subotu od 21 čas, a to će biti pobednik duela Crvena zvezda - Radnički.

Kapiten Partizana Novica Veličković večeras je odigrao 500. utakmicu u crno-belom timu, a više o tome pročitajte u tekstu ispod:

Najefiksniji u redovima Partizana bio je Mika sa postignutih 15 poena i 4 skoka, dok u redovima Borca Džons sa 14 poena, 7 asistencija i 5 skokova.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#NOVI SAD

#kk partizan

#kup radivoja koraca