Velika pobeda crno-belih!

Konačno pobeda Partizana posle niza poraza u regionalnom takmičenju, ali i 2 vezana poraza u evropskom takmičenju.

Crno-beli su pobedili rusku ekipu Lokomotive Kubanj rezultatom 71:69 u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa.

Partizan je već duže vreme u rezultatskoj krizi i kako su se šanse za prolazak u plej-of ABA lige svele na minimum, crno-beli su se okrenuli Evropi i važnom meču protiv rivala iz Rusije, od koga su u 3. kolu izgubili na gostujućem terenu rezultatom 74:67.

Pobedom Trenta nad Metropolitanom, crno-belima se iskomplikovala mogućnost prolaska u četvrtfinale i zato su morali da daju sve od sebe kako bi pobedili i povećali šanse za prolazak u narednu fazu. I pobedili su!

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Izabranici Saše Filipovskog gubili su tokom cele utakmice, samo na početku prve četvrtine poveli su protiv Lokomotive 10:9.

Delovalo je da je sve izgubljeno već na poluvremenu i da će to biti još jedan poraz u nizu za košarkaše Partizana koji su gubili i do 18 razlike.

Mislili su i košarkaši Lokomotive da neće imati težak zadatak protiv Partizana naročito zato što su imali mnogo izgubljenih lopti, lošu realizaciju napada, malo ubačenih koševa za 3 poena, i pre svega bili su bez energije i konkretne ideje.

Međutim u trećoj četvrtini Partizan se budi! Igra čvršće, sigurnije, odbranu podiže na najviši nivo ne dozvolivši protivniku da postigne koš i poveća prednost.

IZVOR: TW / @EuroCup

Polako su crno-beli preuzimali stvar u svoje ruke i smanjivali rezultat. Igrali su fantastično i postizali ključne poene za pobedu!

Koliko je ova pobeda velika i važna najbolje govori podatak da kada je Partizan prvi put poveo, tim rezultatom je i pobedio!

Novi košarkaš crno-belih Džoš Perkins je u finišu meča bio presudan igrač. Prvo je pogodio trojku za izjednačenje na 69:69, što je bila tek 7 trojka Partizana. Kako je ostalo 17,8 sekundi do kraja, lopta je došla do Perkinsa, on se dobro kretao, pronašao mesto u odbrani, utrčao pod koš i sjajnim potezom pogodio koš za pobedu!

Pogledajte:

IZVOR: TW / @EuroCup

U redovima crno-belih najefikasniji je bio Rašon Tomas kome je ovo najbolje odigrana utakmica u sezoni. Postigao je 23 poena i 8 skokova. Dok je Mika, koji do sada nije pokazao ništa posebno, postigao 8 važnih poena u prelomnim trenucima i bio je odličan u odbrani.

PARTIZAN: Mika 8, 6 skokova, Zagorac, Pejdž 8, Dangubić, Jaramaz 11, Veličković 9, Perkins 9, 5 skokova , 4 asistencije, Janković 3, Tomas 23, 8 skokova, Trifunović, Mozli 6 skokova.

LOKOMOTIVA: Vilijams-Gos 5, Kamings 5, Hervi 15, 12 skokova, Motovilov 6, Kalnijetis 2, Iljnickij, Kuzminskas 2, Linč 10, Marcijuk, Kroford 16, Gordon 7, Jemčenko 1.

TABELA: Metropolitans 3-1, Partizan 2-2, Trento 2-2, Lokomotiva 1-3

Autor: redportal.rs

#evrokup

#kk partizan

#lokomotiva kubanj

#top16

#utakmica