Crno-bele očekuje važan meč

Košarkaši Partizana prolaze kroz turbulentan period, usled niza loših rezultata i 7. mesta na tabeli regionalnog takmičenja ABA lige.

Na drugom frontu crno-beli imaju povoljniji rezultat. Otpočeli su takmičenje u Top 16 najboljih ekipa Evrokupa i nakon 2 odigrane utakmice imaju ostvarenu 1 pobedu i 1 poraz.

Crno-beli su u 1. kolu ubedljivo pobedili italijansku ekipu Trento, zatim su u 2. kolu ubedljivo izgubili od francuske ekipe Metropolitan, a večeras u Krasnodaru ih očekuje Lokomotiva, koja je pri formiranju grupe, važila za favorita.

Međutim, Lokomotiva je, posle 2 utakmice, doživela oba poraza i sigurno da će na sve načine tražiti šansu za prvu pobedu i to protiv crno-belih.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Trener Partizana Sašo Filipovski pred meč je izjavio sledeće:

- Lokomotiva je nakon 2 poraza u rezultatskoj krizi i oni, takođe, traže izlaz iz te situacije. Ekipa poseduje individualan kvalitet. Pripremamo se maksimalno za ovu utakmicu, radimo na timskoj odbrani, ali i na tome da u napadu takođe igramo još više timski, da lopta kruži i da što više igrača bude uključeno. Očekujem od mog tima reakciju i mnogo bolju igru. Protiv individualnog kvaliteta može se igrati samo sistemom, jer bez discipline i sistemske igre nastaje haos. Dobra ekipa je ona koja od sebe daje najviše kada je to najvažnije - rekao je Filipovski.

Igrač Partizana Ognjen Jaramaz veruje da će se crno-beli suprotstaviti agresiji koju očekuju od ruske ekipe:

- Lokomotiva se nalazi u nezavidnoj situaciji nakon 2 poraza i zbog toga su sigurno dodatno motivisani pred ovaj meč. S druge strane, mi težimo tome da uđemo u 8 najboljih ekipa Evrokupa i želimo da pobedimo. Očekujem jaku i neizvesnu utakmicu i veliku agresivnost sa njihove strane, ali mislim da možemo da pariramo tome i da možemo da zabeležimo pobedu. Prethodnih dana smo na treninzima pokušali da napravimo iskorak u našoj igri i ispravimo segmente u kojima smo grešili. Tim Lokomotive čine kvalitetni igrači, a kao posebnu pretnju istakao bih Kamingsa, Kuzminskasa i Kalnietisa koji igra odlično za ekipu - rekao je Jaramaz.

Skener prethodnih utakmica između ova 2 tima pogledajte u videu ispod:

IZVOR: YT / BC PARTIZAN TV

Utakmica Lokomotiva - Partizan igra se večeras od 17.30 časova.

Autor: redportal.rs

#evrokup

#kk partizan

#lokomotiva

#rusija

#top16

#utakmica