Agoniji u timu crno-belih se ne vidi kraj

Košarkaši Partizana poraženi su u 3. kolu Top 16 faze Evrokupa od ruske Lokomotive iz Krasnodara rezultatom 74:67.

Crno-beli su tako sebi otežali put do četvrtfinala ovog evropskog takmičenja upisavši drugi poraz, pored jedne pobede, koju su ostvarili u 1. kolu.

Nije se dala Lokomotiva, nakon 2 poraza koja je doživela na početku Top 16 faze, više je želela pobedu i bila je agresivnija, što su crno-beli i očekivali.

Nije Partizan odustajao tako lako, na kratko je vodio u prvoj četvrtini i 2 puta u trećoj četvrtini, kada su zaigrali onako kako najbolje umeju, ali dobra igra na parketu trajala je kratko.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Treba uzeti u obzir i odsustvo Rašona Tomasa, koji uvek pruža veliki doprinos na terenu. On je zbog povrede šake propustio meč.

Kapiten Partizana Novica Veličković proveo je čak 24 minuta na terenu i upisao 15 poena i 5 skokova.

Ekipa iz Humske u narednom kolu, koje će se odigrati sledeće nedelje, ugostiće Lokomotivu, i moraće na sve moguće načine da nađu put do pobede kako bi zadržali šansu za plasman u četvrtfinale.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / @partizanbc

Trener Partizana imao je šta da kaže nakon još jednog pretrpljenog poraza:

- U prvom poluvremenu smo imali previše izgubljenih lopti i nismo igrali dovoljno pametno. U trećoj četvrtini smo u suštini počeli da igramo kako smo se pripremali, imali smo protok lopte, igrali timsku košarku. Mislim da smo imali i dobar rezultat do 20 sekundi do kraja deonice, ali onda je usledila nesportska, pa smo primili 5 poena. Danas nam je za pobedu trebalo više igrača u boljoj formi, ali nismo ih imali dovoljno da završimo utakmicu kako smo hteli - rekao je Filipovski.

Svoje viđenje stvari podelio je i Markus Pejdž:

- Težak poraz. Neke stvari smo dobro uradili, bili smo ujednačeni u skoku, pa smo onda u drugom poluvremenu zaustavili Džordana Kroforda, koji nam je pravio probleme u prvom. Morali smo da se borimo da se vratimo, uspeli smo, ali nas je onih 5:0 sa kraja treće deonice zabolelo… U suštini, mislim da su utakmicu prelomili jedan ili dva perioda od po 2-3 minuta bez poena - rekao je Pejdž.

Konferenciju za medije možete pogledati u videu ispod:

IZVOR: YT / BC PARTIZAN TV

Lokomotiva: Kamings 15, 4as, Hervi 2, 5sk, Motovilov 2, Kalnijetis 10, Iljnicki 3, Kalinov 7, Kuzminskas 12, Linč 9, Dolinin, Martjuk, Kroford 14, Emčenko.

Partizan: Mika 2, Zagorac 8, Pejdž 12, 5sk, Dangubić 3, 7sk, Stefanović, Jaramaz 11, 6as, Veličković 15, 5sk, Perkins 3, Janković 8, Trifunović, Mozli 5.

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#evrokup

#kk partizan

#lokomotiva

#top16

#utakmica