Hari tvrdi da je njegova mokraća super čista, tako da konzumira oko 200 mililitara dnevno

Neobični 34-godišnjak iz Hempšira u Engleskoj po imenu Hari Matadin (Harry Matadeen), osim što se deklariše kao vegan, ima i jednu naviku koja nije baš uobičajena za njih a to je - da redovno pije sopstvenu mokraću, i to do 2006. godine. 😲 Razlog za ovo je što, kako on sam kaže, pijenje mokraće tajna večne mladosti.

Osim toga, Hari tvrdi da je njegova mokraća super čista, tako da konzumira oko 200 mililitara dnevno. Urin koji pije je uglavnom star oko mesec dana, mada je uglavnom preliva određenim slojem koji je svežiji. 😬

Foto: LADBible/NZ

- Sveža mokraća uopšte nije takva kakvom je ljudi zamišljaju. Ima neutralan miris i uopšte nema gadan ukus, osim ukoliko vam telo nije puno toksina - rekao je on u izjavi za medije.

On ipak dodaje da stariji urin ipak ima određeni miris i ukus koji nije baš prijatan, ali da je poenta u navikavanju. 🤔 Zapravo, on sad ima pozitivan odnos prema ukusu i mirisu sopstvene mokraće jer je, kako kaže, sad ta svojstva povezao sa pozitivnim efektima koje dobija od njegovog konzumiranja.

- Od konzumiranja mokraće izgledam mlađe, a od starije mokraće (od preko mesec dana) koju utrljavam u lice ono je do te mere revitalizovano da se vratilo na izgled kakvo je imalo u ranim dvadesetim godinama - objasnio je on.

Po njemu, zbog ove aktivnosti njegova koža je mlada, mekana i sjaji (da nam je znati od čega? - prim. ur. 😄), a ukupan efekat opisuje kao tajnom večne mladosti.

Foto: LADBible/NZ

Ipak, stručnjaci sa kojima su novinari razgovarali povodom ovog slučaja nemaju baš ovakvo mišljenje.

- Mokraća je prosto otpad organizma, koja sadrži oko 90% vode, dok ostatak otpada na amonijak i soli, nešto bakterija i ostalih sastojaka. Ne postoje dokazani benefiti ovakvih aktivnosti, i to ne bih preporučivao - rekao je lekar opšte prakse Džef Foster, naglasivši da 'oralna konzumacija urina može biti mnogo gora nego što se čini'.
- To može ubrzati proces dehidracije organizma i do širenja bakterija, pa samim tim i do bolesti. Ne preporučujem upotrebu urina na ovakav način. Otpadna materija je otpadna materija jer za to postoje razlozi - zaključio je lekar.

Ne znamo baš koliko bi lekar mogao da bude u pravu u odnosu na ovog vegana, ali što se kaže - sto ljudi, sto ćudi, pa ako neko želi da proba, ko zna, možda je u svom slučaju zapravo u pravu? 🤔

Autor: redportal.rs

#Hari Matadin

#mokraća

#pije urin

#urin

#vegan