Selektor zlatnih orlića predviđa velike uspehe

Veljko Paunović, menadžer engleskog drugoligaša Redinga, selektor zlatne omladinske reprezentacije Srbije 2015. na Novom Zelandu, presrećan je posle odlaska Orlova na drugo uzastopno svetsko prvenstvo, piše Zurnal.rs.

Paunović je iz Engleske poručio:

Mnogo sam srećan zbog našeg naroda i reprezentacije. Bravo za momke, bravo za selektora! Navijali smo kod kuće i mnogo se obradovali Mitrovićevom pobedosnom golu, kao i igri celog tima. Moja deca su nosila srpske dresove, navijali i radovali se kao ludi. Ovo je veliki uspeh za naš fudbal i zemlju. Ponosan sam što sam Srbin.

Veliki doprinos plasmanu u Katar dali su bivši Veljkovi učenici iz omladinskog državnog tima Sergej Milinković-Savić, Predrag Rajković, Andrija Živković, Nemanja Maksimović, Marko Grujić, Luka Jović, Nemanja Radonjić i Mihailo Ristić:

Ponosan sam na sve njih, zbog različitih okolnosti Radonjić, Jović i Lukić nisu putovali na Novi Zeland. Vlahović i Terzić su stasali u generaciji mog saradnika Marka Mitrovića, Aleksandar Mitrović u timu omladinaca, osvajača EP 2013. Posebno se radujem što konačno imamo generaciju veterana i iskusnih igrača, koji su prave vođe i primeri Tadić, Stefan Mitrović, Kostić...

Posebno priznanje Paunović je uputio selektoru Draganu Stojkoviću:

Piksi sve režirao, fudbalski je genije. Bio je moja inspiracija dok sam bio mlad igrač. Pohvale zaslužuje i njegov stručni štab, svi su moji veliki prijatelji.

Veljko je podsetio na svoju prognozu o velikim uspesima Orlova:

Do 2025. osvojićemo svetsko ili evropsko prvenstvo!

Autor: zurnal.rs

#evropsko prvenstvo

#fudbal

#reprezentacija

#svetsko prvenstvo

#veljko paunovic