Selektor Srbije obećao žestoku borbu

Fudbalska reprezentacija Srbije u nedelju od 20.45 igra jednu od najbitnijih utakmica u istoriji reprezentativnog fudbala.

Srbija na stadionu "Da Luž" u Lisabonu gostuje Portugalu u meču koji direktno odlučuje o direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Srbiji odgovara samo pobeda, jer ima za četiri gola slabiju gol-razliku od domaćina, kojem je dovoljan i bod za direktan plasman na sledeći Mundjal.

Spremio je selektor Dragan Stojković Piksi iznenađenje Portugalcima. Na pitanje ko bi mogao da bude njegov čovek od poverenja, nasmešio se i kratko konstatovao.

- Možete da očekujete sve… E, sad, u to sam ubeđen, gledaćete dobru Srbiju, spremnu da se upusti u žestoku borbu sa sjajnim Portugalom - obećao je Dragan Stojković Piksi.

- Srbija je došla samo sa jednim ciljem, da pobedi i da se nađe na Mundijalu u Kataru. Portugalija, s obzirom na to da će igrati kod kuće, nije ekipa koja će igrati da bi ostvarila nerešen rezultat. Ne verujem u to. Mislim da ćemo i oni i mi igrati na pobedu i onaj koji bude bolji, kvalitetniji, taj će otići u Katar. Ne verujem da će oni menjati bilo šta po pitanju filozofije fudbala, jer će 50.000 ljudi neće doći da gleda Portugaliju koja se brani, nego Portugaliju koja napada. Ali će imati priliku da vidi i Srbiju koja želi isto to. I ova utakmica je između dve jedine neporažene u ovim brzim kvalifikacijama. Vreme je da vidimo ko je bolji.

Autor: informer.rs

#piksi

#spremili smo

#srbija portugal

#zamku