Selektor Srbije otvoreno o spisku reprezentativaca

Košarkaška selekcija Srbije je posle neuspeha u kvalifikacijama za Olimpijske igre doživela promenu na selektorskoj poziciji. Posle Kokoškova posao je preuzeo legendarni Svetislav Kari Pešić. I već prvim spiskom je izazvao reakciju javnosti.

Pešić je sa spiska izostavio jednog od najboljih igrača Crvene zvezde Nikolu Kalinića što je izazvalo negodovanje javnosti, pogotovo one crveno-bele. Međutim Pešić je odmah objasnio zašto je to učinio:

Nema puno igrača koji imaju to reprezentativno iskustvo i kvalitet, ali te igrače jednostavno ne možemo da imamo. Kalinić bi došao ovoj ekipi kao kec na desetku i zbog njegove forme i kvaliteta, on je pravi igrač, on je nosioc i ima novu ulogu u Zvezdi. On odlučuje ko pobeđuje, a ko gubi. Pozvali smo Dejana Davidovca, Aleksu Uskokovića i Ognjena Dobrića.

A potom je nastavio:

Jednostavno u razgovoru sa Radonjićem smo videli koga možemo da uzmemo a da ne remetimo njihovu važnu utakmicu koju igraju 26. Ista je situacija sa Vasom Micićem koji ima želju da igra, ali on upravo tada igra utakmicu Fenerbahče – Efes.

Autor: novosti.rs / redportal.rs

#Kosarka

#Srbija

#kari pesic

#reprezentacija