Jeftine su, a vrlo delotvorne

Godine prolaze, koža se menja, ali nema mesta očajavanju uz ove 3 namirnice koje usporavaju prve znake starenja.

Kako biste sprečili i regulisali ovo stanje pijte što više vode, čajeva, hidrirajte se, pokrenite, trenirajte ukoliko ste u mogućnosti, pored ovoga je veoma važno i šta jedete i kakve su vam životne navike. 

Ovo su 3 namirnice koje će vam održavati mladalački izgled:

Grožđe je veoma dobro za kožu. Sorbitol, koji grožđu, šljivama i kruškama daje slatkoću, vrlo je moćno prirodno hidratantno sredstvo: zadržava duže vlažnost kože, a poznato je da je hidratacija tajna zdrave i elastične kože.

Konzumirajte paradajz jer je to namirnica koju tokom leta svi imamo u kuhinji isastavni deo salata. Sadrži mnogo vitamina i minerala koji se mogu boriti protiv efekata slobodnih radikala, zbog kojih naše ćelije stare. Osim toga, likopen u paradajzu daje vašoj koži prirodnu UV zaštitu - obavezno dodajte paradajz u svoj letnji meni!

Masna riba odlična je za kožu. Ukoliko svake nedelje konzumirate masniju ribu, to će imati poztiivan efekat na vaš mozak. Pored toga, masna riba sadrži puno jedinjenja koja povećavaju tonus mišića i zatezanje kože. Mnogi kozmetički proizvodi protiv starenja sadrže omega 3 masne kiseline, a kada konzumirate ribu unosite omega 3 u organizam i negujete lepotu iznutra.

Autor: pink.rs

#koza

#mladost

#namirnice

#starenje

#vitamini