Ruski tenkisti ispunili su novogodišnju želju dečaka Maksima

Tenksti vojnog korpusa Baltičke flote ispunili su novogodišnju želju dečaka Maksima iz Kalinjingrada, siročeta iz centra za pomoć deci ostaloj bez roditeljskog staranja Nadežda.

U floti borbenih vozila gosta je dočekao komandant tenkovskog voda poručnik Maksim Kartalov koji je govorio o glavnim karakteristikama tenka T-72B3M, njegovim borbenim mogućnostima i prednostima u odnosu na slična borbena vozila stranih država.

Radoznalom dečaku su ispričali gde se u tenku nalazi municija, čime su naoružani tenkisti, gde se čuva njihovo lično oružje i kako međusobno kontaktiraju.

Zatim je obilazak nastavljen unutar tenka. Prvo se Maksim okušao na mestu vozača. Upoznavši se sa teorijom upravljanja tenkom, zaključio je da je za to neophodno biti u dobroj fizičkoj formi.

IZVOR: YT / Минобороны России

Posle toga je komandant tenkovskog voda ustupio mesto Maksimu i odgovarao na sva njegova pitanja. Zajedno sa komandantom ostvarili su Makimove stare snove - pokretanje tenkovskog motora i ciljanje glavnog oružja tenka T-72B3M kroz ažurirani nišan Sosna-U.

Maksim je na kraju rekao da mu se nekon ove ekskurzije uvećala želja da bude vojnik

Autor: redportal.rs

#Baltik

#Dečak

#maksim

#rusija

#tenk

#tenkisti