Utakmica je odigrana po nezapamćenoj hladnoći

Na današnji dan odigran je prvi večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana u kom je Partizan bio domaćin, a pobedu odnela Crvena zvezda i to rezultatom 4:3. Bila je to prava epska utakmica koja je odigrana po neverovatnoj hladnoći. Bilo je tog dana u Beogradu 19 stepeni ispod 0, a čitavog dana je padao sneg.

Za Partizan su igrali: Franjo Glazer, Miroslav Brozović, Stanislav Popesku, Zlatko Čajkovski, Milivoje Đurđević, Kiril Simonovski, Prvoslav Mihajlović, Bela Palfi, Stjepan Bobek, Franjo Rupnik, Silvester Šereš.

Za Crvenu zvezdu su igrali: Ljubomir Lovrić, Branko Stanković, Miomir Petrović, Predrag Đajić, Ljubiša Spajić, Mladen Kašanin, Kosta Tomašević, Rajko Mitić, Jovan Jezerkić, Aleksandar Aranđelović, Andrija Šećerov.

Zvezda je u meč ušla kao autsajder, ali je vodila sa čak 3:0, golovima Jezerkića. Partizan je onda smanjio rezultat autogolom Đajića, da bi Zvezda vratila 3 gola prednosti golom upravo Đajića. Do kraja meča je Partizan uspeo da smanji rezultat i utakmica je završena 4:3.

Interesantno je da su kapiteni bili Stjepan Bobek za Partizan i Rajko Mitić za Crvenu zvezdu. Oni su kasnije postali legende svojih klubova, a danas se stadion Zvezde zove upravo po kapitenu Rajku Mitiću.

Treba napomenuti da su godinu dana ranije ovi klubovi odigrali prijateljsku utakmicu, ali ona ne ulazi u zvaničnu statistiku.

Autor: redportal.rs

#beograd

#derbi

#fudbal

#partizan

#zvezda