Pol Henšou zaradio veliki novac jer je bio veran filozofiji svog oca - da svaka utakmica počinje nerešenim rezultatom

Pol Henšou iz mesta Bamberbridž kod grada Preston, na severu Engleske, ovih dana je imao dodatni razlog za slavlje osim proslave praznika. Naime, njemu je pošlo za rukom da na kladionici sa 11 uloženih funti dobije sumu od 20.000 u istoj valuti (oko 22.000 evra).

Najzanimljiviji deo priče od svega je što Henšou nije igrao ni na čiju pobedu, već je predvideo nerešen rezultat u 7 utakmica. Međutim, prilikom uplate ovog tiketa, on je bio inspirisan rečima svog oca:

Moj otac je uvek govorio da svaka utakmica počinje nerešenim rezultatom, tako da u međuvremenu mora da se desi nešto da bi se to izmenilo. Pomislio sam za ove, a šta ako se ništa ne desi - rekao je Henšou, naglasivši da mu je ovo najveći dobitak ikada na kladionici.

Henšou je tipovao da će se utakmice Vulfsa protiv Sparsa, Kristal Palasa protiv Lečestera, Čelzija protiv Aston Vile i Liverpula protiv Vesthema završiti nerešeno, ali je odigrao još tri utakmice iz raznih britanskih liga što mu je obezbedilo ovaj ogroman dobitak, koji je i veći ukoliko se u obziru uzme uložen novac.

Pol, inače rukovodilac u industriji prerade mesa, rekao je da nije očekivao dobitak, pa da nije ni proveravao rezultate. Međutim, juče je primetio da mu je saldo na bankovnom računu mnogo veći nego što bi trebalo da bude.

- Pretpostavio sam da je to u pitanju, ali nisam mogao da budem siguran da nije neka greška. Kada sam proverio stanje ujutru i video da je novac i dalje tu, rekao sam to svojoj ženi, koja isto nije mogla da veruje da se to desilo - rekao je Pol u izjavi za novine.

On je dodao da zbog aktuelne situacije ovaj dobitak nisu mogli da proslave na pravi način, ali da će svakako to učiniti kad to bude bilo moguće.

- Razmišljali smo o tome da odvedemo decu u Diznilend u Pariz, ali sad već ozbiljno razmišljamo o onom na Floridi - dodao je Henšou.

Pol nije zaboravio ni svog 71-godišnjeg oca i njegovu filozofiju posmatranja utakmica, koja mu je i donela ovaj dobitak. Naime, njegov otac Brajan je ljubitelj golfa, tako da mu je Pol obećao nov štap za ovu igru najkvalitetnije izrade, čija je cena od 220 evra za njega sad - sitnica. 😂

pročitajte još

NAJAVA: Premijer liga!

Autor: redportal.rs

#Kladionica

#nerešen rezultat

#pol henšou

#veliki dobitak