U "vatrenom" dvominutnom videu, Tramp je opisao SAD kao zemlju pod opsadom imigranata na južnoj granici, poremećenu političkom korupcijom iz Bajdenove administracije i pogođenu inflacijom

Bivši američki predsednik Donald Tramp pokrenuo je niz napada na predsednika Džoa Bajdena, oštro osudivši njegovo obraćanje o stanju nacije.

Dok se sala Predstavničkog doma polako praznila, Trampov tim je tvitovao unapred snimljeni video njegovog "odgovora" na stanje nacije.

Tramp je optužio Bajdena da nas je "doveo na ivicu Trećeg svetskog rata" zbog svog rukovanja rusko-ukrajinskim ratom i da je njegov naslednik "najkorumpiraniji predsednik u američkoj istoriji".

U "vatrenom" dvominutnom videu, Tramp je opisao SAD kao zemlju pod opsadom imigranata na južnoj granici, poremećenu političkom korupcijom iz Bajdenove administracije i pogođenu inflacijom.

Tramp je okrivio Bajdena i "radikalne demokrate" za neuspeh u imigraciji i kriminalu i osudio predsednikovo rešavanje transrodnih pitanja.

- Njegova administracija vodi rat protiv slobode govora. Pokušavaju da indoktriniraju i osakate našu decu. On nas vodi na ivicu Trećeg svetskog rata. I povrh svega, on je najkorumpiraniji predsednik u američkoj istoriji - rekao je Tramp.

Tramp je takođe rekao da su milioni imigranata bez dokumenata "prešli našu južnu granicu" i da narko karteli "sada zarađuju milijarde dolara švercujući otrov da bi ubili naše ljude i našu decu".

- Divlje ubice, silovatelji i nasilni kriminalci puštaju se iz zatvora kako bi nastavili svoj zločin - rekao je Tramp.

Autor: redportal.rs