Treći put zaredom

U sinoćnjem 9. kolu Eurokupa KK Partizan je slavio protiv turske ekipe Bahčešehira rezultatom 88:75.

Ovom pobedom crno-beli su obezbedili prolaz u narednu fazu takmičenja, i to 3. put zaredom.

Navijači Partizana sinoć su gledali borbenu utakmicu u kojoj se turski klub nije predavao. Iako je važio za potpunog autsajdera, uzimajući u obzir da zauzima poslednje mesto na tabeli, došli su rasterećeno i time pokazali protivniku da nisu poneli belu zastavu.

Kad god bi crno-beli poveli, Bahčešehir bi se vraćao, da bi u poslednjoj četvrtini čak i poveo, ali je Partizan uspeo u finišu meča da ga slomi, pa čak i dođe do ubedljivije razlike.

Na samom početku, ekipama je trebalo skoro 2 minuta da postignu po koš. To je prvi učinio Bahčešehir i poveo sa 2:7. Nakon toga se Partizan probudio i preuzeo kontrolu serijom od 12:0. Crno-beli su poveli +9, ali su gosti na kraju prve četvrtine prišli na -5, zatim, pred kraj prvog poluvremena na pola koša. Međutim, ekipa iz Humske je na poluvreme otišla sa prednošću od 5 poena 42:37.

Na početku drugog poluvremena, Partizan je stigao do prve dvocifrene prednosti, ali je Bahčešehir uzvratio serijom 8:0 i pokazao da nije za potcenjivanje. Nakon toga je Partizan zaigrao bolje i opet došao do +10, ali su gosti zapretili i približili se na 56:55.

Nakon niza preokreta, u 34. minutu turski tim je poveo rezultatom 67:69. Uz malo sreće i slobodna bacanja Partizan je vratio prednost i postignutom trojkom rešio utakmicu i povećanjem prednosti priveo utakmicu kraju.

Pogledajte 1 od maestralnih poteza Partizanovog igrača, koji je zvanični Tviter nalog Evrokupa objavio.

IZVOR: TW / @EuroCup

Autor: redportal.rs

#Kosarka

#eurokup

#kk partizan