Uzbudljiv meč i neizvesna završnica obeležili večiti derbi dva rivala u okviru 8. kola ABA lige

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde odigrali su sinoć večiti derbi, prvi u ovoj sezoni regionalne ABA lige. Pobednika utakmice je odlučio promašaj Partizanovog plejmejkera Kodija Milera Mekintajera.

Crvena zvezda je pobedila Partizan rezultatom 85:86 u Hali sportova Ranko Žeravica.

View this post on Instagram

A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc)

IZVOR: IG / partizanbc

Crvena zvezda je na taj način potvrdila prvo mesto sa maksimalnim učinkom od 8 pobeda i do sada nijednog zabeleženog poraza, dok Partizan ima skor 4 pobede i 4 poraza, što ga drži na 4. mestu tabele ABA lige.

Iako je ekipa crveno-belih imala prednost na papiru, zbog bolje forme i ostvarenih rezultata, Partizan je pružio otpor protivnicima i većinu meča držao rezultatski priključak.

Crvena zvezda je, serijom trojki, došla i do 13 poena razlike, ali Partizan nije posustajao i dobrim odbranama je smanjivao zaostatak. Međutim, nove trojke crveno-belih, održali su prednost Obradovićeve ekipe, pa je i na kraju treće i na početku četvrte četvrtine Sašo Filipovski morao da traži tajmaute, kako bi zadržao koncentraciju u svom timu.

Ipak, promašaji i izgubljene lopte, doveli su Partizan da punih 5 minuta ne postigne koš iz igre. Kada je Rašon Tomas pogodio trojku, semafor je već pokazivao 69:80 za crveno-bele, pa se činilo da je ovo "buđenje" prekasno. Ali nisu se mirili s tim crno-beli.

Partizan je uzvratio Mozlijevim zakucavanjem i približio se na 6 poena razlike, a zatim na samo 2 poena razlike na nešto više od minut do kraja meča.

Trojkom Zagorca Partizan je došao na -1 uz 31 sekund do kraja. Kako je igrač Crvene zvezde, Ročesti, loše odigrao poslednji napad, u poslednjih 6 sekundi, Partizan je krenuo u kontru. Kodi Miler Mekintajer je pokušao da sa 4 i po metra pogodi koš rivala, ali kako je promašio, crveno-beli su pobedili i ostali jedini neporaženi u ABA ligi.

Pogledajte završnicu meča i poslednji napad ekipe Partizana:

IZVOR: YT / Balkan Prenos HD

Ovom pobedom je Crvena zvezda prvi put povela sa 22:21 u međusobnim duelima ova dva tima, u okviru regionalnog takmičenja ABA lige.

U ekipi crveno-belih najefikasniji su bili Lojd sa 18 poena, Volden sa 16 i Jagodić Kuridža sa 10, a u Partizanu Tomas sa 19, Miler-Mekintajer sa 15, Mozli sa 13 i Zagorac sa 12.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#Kosarka

#crvena zvezda

#partizan

#utakmica

#veciti derbi