Večiti derbi odigraće se u hali Ranko Žeravica od 21 čas

Kada igraju Crvena zvezda i Partizan, nikada nema favorita. Uvek može doći do iznenađenja, čak iako jedan od timova ima prednost na papiru gledajući bolju formu i zabeležene rezultate.

Ljubitelje košarke i navijače Partizana i Crvene zvezde, večeras očekuje spektakl. Nažalost, ne možemo očekivati spektakl u pravom smislu te reči zbog odsustva najvatrenijih pristalica, ali očekujemo neizvestan i kvalitetan meč, put sjajnih poteza, kakve nam uvek pruža košarka.

View this post on Instagram

A post shared by KK Crvena zvezda mts (@crvenazvezdakk)

IZVOR: IG / crvenazvezdakk

Međutim, ako pitate objektivne ljubitelje košarke, Crvena zvezda je veliki favorit protiv Partizana. Na njenoj strani su bolja imena na spisku, završene pripreme u kompletnom sastavu i adaptiranje na novog trenera sa kojim Crvena zvezda za sada beleži sjajne rezultate. U ABA ligi ima maksimalan skor 7:0, dok je Partizan ostao bez trenera sa kojim je nekompletan odradio pripreme, zatim, nakon niza poraza, na klupu crno-belih je dosao Sašo Filipovski i postavio Partizan na noge, upisavši pobede. Partizan u ABA ligi sada ima skor 4:3.

Kada se na sve to doda da Partizan ima problema sa dvojicom verovatno najopasnijih igrača u napadu, Ognjenom Jaramazom i Markusom Pejdžom, Crvena zvezda je u prednosti.

Ali sve to se zaboravlja kada se izađe na teren i kada sudije označe početak meča. Ipak je najvažnije da sportski duh i fer plej pobedi u večerašnjem derbiju.

Utakmica 8. kola ABA lige između KK Partizan NIS i Crvene zvezde MTS je na programu od 21 čas.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#derbi

#kk crvena zvezda

#kk partizan

#utakmica