U dramatičnoj završnici tim iz Humske uspeo da pobedi

Bez drame ne može. Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Huventuda iz Španije rezultatom 78:75 u zaostaloj utakmici 6. kola Eurokupa.

Na taj način uspeli su da se revanširaju Špancima koji su u 1. kolu Eurokupa pobedili Partizan rezultatom 85:82 , posle takođe neizvesne završnice.

Ekipa Saše Filipovskog bila je bolja tokom celog meča sa prednošću i do 14 poena, međutim Huventud je uspeo da preokrene i približi se protivniku na pred sam kraj četvrte četvrtine.

Na veliku radost Grobara, Partizan je uspeo da sačuva rezultat i obezbedi četvrtu pobedu od ukupno 7 utakmica. Na taj način su ostali u trci za narednu fazu, uz sjajnu rolu Kodi Miler-Meekintajera, Rašona Tomasa i Nemanje Gordića koji su odlično odigrali u prelomnim fazama meča.

Partizan je upisao 4. pobedu, drugu uzastopnu, u 7 odigranih mečeva, dok Huventud sada ima skor 5/2.

Zanimljivo da je Huventud slavio u Španiji sa 85:82, pa crno-beli nisu uspeli da nadoknade razliku, već se nalazi na nuli.

Najefikasniji igrač je bio Nemanja Gordić koji je upisao 16 poena, Miler-Mekintajer je dodao 13, Tomas 11, a Dangubić 10. U redovima Huventuda, istakao se Doson sa 19 poena, dok su po 16 imali Lopes i Bordžijanski.

IZVOR: TW / EuroCup

Pogledajte jedno od maestralnih zakucavanja Vil Mozlija koji je, u prethodnih mesec dana, veoma falio Partizanu na terenu.

IZVOR: TW / EuroCup

Autor: redportal.rs

#Pobeda

#Sport

#eurokup

#kk partizan

#utakmica