Komanija Tviter ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu

Kako prenosi portal Mondo, među žalbama koje ovih dana kruže Twitter platformom, posebno upadaju u oči one koje tvrde da je Ilon Mask uklonio Kosovo kao opciju i ukinuo podršku za +383 pozivne brojeve.

U objavi korisnika Armenda Krasnićija, vidi se sledeće obaveštenje

Greška. Ne možemo poslati tekstualnu poruku na ovaj broj telefona jer operator nije podržan. Twitter uklonio Kosovo kao državu ili bar kosovski prefiks +383.

Dok je dalje u komentarima navedeno:

Pre ovoga ste mogli da postavite Kosovo kao državu sa prefiksom +383... ali sada ne možete, nema Kosova na listi, niti +383.

Kako navode u Mondu, pokušali su da se registruju na platformu koristeći broj telefona. Kako ne poseduju karticu nekog od operatora koji posluju na području Kosova i Metohije, izabrali su broj nasumične kafeterije iz Prištine, na koji je Twitter trebalo da pošalje verifikacioni kod. Iznenađujuće, dobili smo istu poruku kao i ostali korisnici, a ista greška nas je dočekala kada smo isprobali brojeve ostalih +383 operatora.

Iako je Ilon Mask već jednom pominjao Kosovo kada je pokušavao da svetu predloži rešenje okončanja rata u Ukrajini, ni on, a ni sama platforma se nisu oglasili o odluci da korisnicima sa tzv. Kosova zabrane registraciju brojem telefona, pa nije najjasnije da li je u pitanju trajni ili privremeni potez.

Autor: Mondo.rs

#Društvene mreže

#Elon Mask

#Ilon Mask

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Twitter

#brojevi

#komentari

#nalozi

#ne priznaje

#nezavisnost

#telefoni

#ukidanje