Najbolji strelac reprezentacije otkrio pred kojom dilemom se suočavao posle promašenog penala protiv Škotske

Svetsko prvenstvo u Kataru samo što nije počelo. Od ponedeljka kreće okupljanje reprezentacija koje su se plasirale u Katar. Srbija još uvek čeka odluku selektora Dragana Stojkovića koje igrače će povesti u Katar.

Najbolji strelac reprezentacije i čovek koji je postigao gol protiv Portugala u 90. minutu utakmice govorio je za RTS u serijalu koji je ova televizija snimila pred Svetsko prvenstvo. Mitrović je rekao da je posle promašenog penala protiv Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo razmišljao i da se povuče iz reprezentacije:

Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Nikad nisam rekao ranije, ali sam razmišljao možda i o povlačenju iz reprezentacije. Kreneš da preisputuješ sebe da li je važno da opet igraš fudbal. Svašta mi se motalo po glavi sedam, osam dana. Prva četiri nisam bukvalno ustao iz kreveta. Zasmisli, ceo život se spremaš za taj trenutak, radiš, treniraš svakodnevno... U sedmici koja je prethodila utakmici sa Škotima šutnuo sam 20 penala, sve je izgledalo super, dođe trenutak kad svi veruju da ćeš da daš gol, vide sebe u tvojoj poziciji. I ti odeš i – promašiš. Da li je moguće? Šta više da uradiš? Kao da sam razočarao svoj narod, celu zemlju.

Autor: redportal.rs

#Srbija

#katar

#mitrović

#reprezentacija

#skotska

#svetsko prvenstvo