Kompanija Ziđin majning grup nagradiće srpske odbojkašice

Svet je mali za srpske odbojkašice, nema im ravnih. Odbranile su planetarnu krunu na dominantan način. Deklasirale su Brazilke u finalu Svetskog prvenstva u Apeldornu (3:0), a Danijele Santareli nastavio je tamo gde je stao Zoran Terzić.

Uspeh na uspeh kaleme Srpkinje, za novo zlato biće i novčano nagrađene. Kineska kompanija Ziđin majning grup, koja posluje u Srbiji, uplatiće svetskim šampionkama 300.000 evra, potvrđeno je za istmedia.rs.

Srbija je šampionat završila bez poraza, dobila je svih 12 mečeva. U nokaut fazi je eliminisala Poljakinje posle pet setova i olimpijske šampionke Amerikanke, a Brazilke su bile nemoćne u velikom finalu. Posebno u trećem setu. Nisu mogle da zaustave Tijanu Bošković, kojoj je dodeljena MVP nagrada, Jovana Stevanović spustila je gvozdenu zavesu na mreži, blistale su i Bojana Drča, Bianka Buša...  

Osvojila je Srbija osmu medalju od 2015. godine, svetske šampionke iz Holandije i Poljske sutra će biti dočekane u Beogradu, a postavu su činile: Tijana Bošković, Jovana Stevanović, Bianka Buša, Mina Popović, Sara Lozo, Bojana Drča, Katarina Lazović, Slađana Mirković, Brankica Mihailović, Teodora Pušić, Bojana Milenković, Ana Bjelica, Maja Aleksić i Aleksandra Jegdić. 

U prvom finalu na velikom takmičenju Sara Lozo i Aleksandra Jegdić okitile su se najsjajnijim odličjem i najavile briljantne karijere. Ovo je samo početak.

Autor: redportal.rs

#Nagrada

#Srbija

#Ziđin majning grup

#odbojkašice