Andrejev sprečen da položi venac na groblje sovjetskih vojnika

Ambasador Rusije u Poljskoj Sergej Andrejev poliven je danas crvenom bojom kada je pokušao da položi venac na groblje sovjetskih vojnika u Varšavi, javlja dopisnik RIA Novosti.

Agencija RIA Novosti prenosi da su Poljaci i Ukrajinci preprečili put ambasadoru i vređali ga, a on je nakon incidenta morao da napusti groblje u pratnji policije.

IZVOR: TW / @olex_scherba

RIA dodaje da su vandali oskrnavili memorijalno groblje sovjetskih vojnika u Varšavi. Na skulpturama koje prikazuju crvenoarmejce, vandali su belom bojom ispisali "idite kući".

Ruska ambasada u Poljskoj zvanično će protestovati zbog napada na ruske diplomate na sovjetskom vojnom memorijalnom groblju u Varšavi, najavio je ruski ambasador u Poljskoj Sergej Andrejev rekao je ruskim novinarima.

- Uložićemo formalni protest - rekao je ambasador komentarišući današnji napad tokom ceremonije na groblju, prenosi TAS S.

Andrejev je, naime, danas poliven crvenom bojom kada je pokušao da položi venac na groblje sovjetskih vojnika u Varšavi, javio je ranije dopisnik RIA Novosti.

Agencija RIA Novosti prenosi da su Poljaci i Ukrajinci preprečili put ambasadoru i vređali ga, a on je nakon incidenta bio prinuđen da napusti lokaciju u pratnji policije.

Agencija navodi da su vandali oskrnavili memorijalno groblje sovjetskih vojnika u Varšavi.

Prema rečima ruskih diplomatskih izaslanika, poljske vlasti su bile obaveštene da ruska ambasada planira da održi ceremoniju.

- Kada su nam preporučili da se uzdržimo od manifestacije većeg obima, dogovorili smo se da se ograničimo na manje aktivnosti. Trebalo je samo da oni obezbede red, a ispostavilo se da je policija bila u pripravnosti, ali je zakasnila na lice mesta što nedvosmisleno pokazuje kako se ovde odnose prema zakonu i redu - ocenio je Andrejev.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#ruski ambasador