Sanjam je, idem svakog dana na groblje

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu kojom je Dušan P. (36) iz Koceljeve osuđen na 40 godina zatvora zato što je na svirep i podmukao način 13. oktobra 2019. godine ubio bivšu devojku Violetu J. (19) iz Batalaga. On je osuđen na maksimalnu kaznu za teško ubistvo po članu 114. Krivičnog zakonika, koja je bila predviđena u vreme izvršenja krivičnog dela, a nešto kasnije izmenjena u doživotnu robiju.

- Tokom procesa odbrana je navodila da bolovi i patnja koje je Violeta trpela ne prevazilaze uobičajene bolove prilikom lišenja života i od početka procesa tražila da mu se sudi po članu 113 za ubistvo za koje je zaprećena maksimalna kazna do 15 godina. Međutim, to su pobili veštaci psihijatrijske struke, što je bio ključni momenat za prekvalifikaciju krivičnog dela - kaže Dušan Pašić, advokat Violetine porodice.

Podsećamo, zločin se dogodio u Violetinoj kući u jutarnjim satima kada je Dušan, navodno došao da se pomire. Sačekao je bivšu devojku koja se vraćala sa posla i kada su otišli u njenu sobu umesto pomirenja nasrnuo je na nju. Dušan je potegao nož i izmasakrirao nesrećnu devojku sa 39 uboda nožem, od kojih je 29 u predelu vrata, glave i na levoj strani leđa.

Brojne sekotine na rukama potvrdile su da se branila od pomahnitalih nasrtaja bivšeg momka, ali kada su otac Dušan i maćeha Ljiljana začuli jauke i pritrčali da joj pomognu već je izgubila svest.

Iako preplašeni i uznemireni oboje su ostali prisebni i na rukama izneli Violetu do automobila kojim su se uputili u Dom zdravlja u Koceljevi. Sa njima je krenuo i ubica i sa maćehom seo na zadnje sedište, dok je otac Dragiša jednom rukom držao volan, a drugom pridržavao polumrtvu ćerku na prednjem sedištu.

Violeta je iskrvarila do Koceljeve i dežurni lekar je konstatovao smrt. Dušan je, kada su stigli ispred Doma zdravlja, mirno izašao i kao da se ništa nije dogodilo uputio svojoj kući, piše Telegraf.rs.

Od razvoda sa suprugom, kada je Violeta bila šestomesečna beba, otac Dragiša je sam odgajao ćerku. Završila je srednju školu i nekoliko meseci radila u fabrici u Koceljevi.

- Sanjam je, idem svakog dana na groblje. Izgubio sam dete, ne mogu je vratiti, ni doživotna ni smrtna kazna da je izrečena u tom smislu ništa ne pomaže - rekao je u kroz suze Violetin otac Dragiša.

Autor: Telegraf.rs

#Masakr

#devojka

#maksimalna kaza

#momak