Dostavio ponudu 🍀

Američki milijarder Ilon Mask je dostavio ponudu za stoprocentno preuzimanje Tvitera po ceni od 54,20 dolara po akciji, piše B92.

- Uložio sam u Tviter jer verujem u njegov potencijal da postane platforma za slobodu govora širom sveta, jer smatram da je sloboda govora društveni imperativ za funkcionalnu demokratiju - napisao je Mask u pismu upućenom predsedniku Tvitera Bretu Tejloru.

Foto: Instagram.com/@elonmusk

Akcije Tvitera skočile su za 12 posto na trgovanju pre zvaničnog početka radnog vremena na Vol Stritu, nakon što su u sredu zaključene na nivou od 45,85 dolara po akciji.

Mask, koji je glavni izvršni direktor kompanija Tesla i SpejsIks, naveo je u pismu da od kada je počeo da investira u Tviter, tek sada shvata "da kompanija neće ni napredovati ni služiti slobodi govora kao društvenom imperativu u svom trenutnom obliku", i da treba da se transformiše u privatnu kompaniju.

- Kao rezultat toga, nudim da kupim 100 posto Tvitera za 54,20 dolara po akciji u gotovini, što je premija od 54 odsto u odnosu na dan pre nego što sam počeo da ulažem u Tviter i premija od 38 procenata u odnosu na dan pre nego što je moja investicija bila javno objavljena. Ovo je moja najbolja i konačna ponuda i ako ne bude prihvaćena, morao bih da preispitam svoju poziciju kao akcionara. Tviter ima izuzetan potencijal. Otključaću ga - poručio je Mask u dopisu predsedniku tog društvenog medija.

Autor: B92.net

#Akcije

#Ilon Mask

#tviter