Ovaj zatražio 50.000 dolara, posle čega je konverzacija prekinuta

Jedan od 3 najbogatija čoveka na svetu, vlasnik kompanije Tesla Inc. i veliki inovator na polju svemirskih istraživanja Ilon Mask nedavno je imao neobičnu ponudu za jednog 19-godišnjeg momka. Naime, tinejdžer po imenu Džek Svini vodi Tviter nalog po imenu Elon Musk's Jet (Ilon Maskov mlaznjak, prim. prev.) na kojem objavljuje lokacije gde se nalazi privatni avion vlasnika Tesle u realnom vremenu.

Iz Maskovog okruženja neko je, po svemu sudeći, primetio da je ovo bezbednosni rizik, ali ukazao se problem, budući da Džek zapravo samo koristi javno dostupne informacije kako bi utvrdio lokaciju i rutu ove letelice, tako da je došlo do privatne komunikacije između Maska i njega - i to preko privatnih poruka na Tviteru, javlja portal Protocol.

Prema pisanju portala, Mask je prošle jeseni poslao poruku Sviniju da ukloni nalog, jer predstavlja bezbednosni rizik, na šta mu je Džek odgovorio da može, ali da će ga to koštati za model 3 (tip automobila iz fabrike Tesla), uz napomenu da je to samo šaljiv odgovor.

- Meni se ne sviđa ideja da me obori neki ludak - napisao mu je Mask potom, na šta je Džek uzvratio kontraponudom.

Prema izveštaju, Svini je potom pitao ima li šanse da ta cifra dostigne 50.000 dolara, što bi mu bilo od koristi kako bi platio sebi fakultet, a možda i kupio model 3. Posle toga Mask nije više pisao ništa, tako da je Svini nastavio da vodi ovaj nalog.

Jedino što se iz celog slučaja može zaključiti da Mask pažljivo bira šta će raditi sa svojim novcem, što i ne čudi, jer po zadnjem izveštaju Forbsa poseduje preko 150 milijardi dolara. 😄 E sad, koliko je Svini pametan u celoj ovoj priči, ne znamo. 🤔

Autor: redportal.rs

#AVION

#Džek Svini

#Ilon Mask

#Tviter nalog

#praćenje