Roman o ljubavi, kazni i noći koja je promenila istoriju Srbije

U četvrtak, 17. marta, u 18 sati beogradskim čitaocima biće predstavljen dokumentarni roman Nenada Novaka Stefanovića Apis i Aleksandar u knjižari Delfi SKC 📘.

O romanu o ljubavi, kazni i noći koja je promenila istoriju Srbije govoriće, pored autora, i istoričar, muzejski savetnik Nebojša Damnjanović, kao i docent na Katedri za opštu književnost dr Vuk Petrović. Odlomke će čitati glumac Milan Caci Mihailović.

U knjizi Apis i Aleksandar Nenad Novak Stefanović piše o dvojici vršnjaka koji su obeležili modernu istoriju Srbije🧐 . Zahvaljujući mnoštvu novih podataka o Dragutinu Dimitrijeviću Apisu i Aleksandru Obrenoviću, ova knjiga otkriva koliko su njihovi životi bili duboko isprepleteni i zašto se mogu nazvati Kainom i Aveljem srpske politike.

Pored dvojice protagonista, roman se posebno osvrće i na ulogu koju su jake žene imale u ovom turbulentnom periodu naše istorije, kao i na njihove proračunate, iskrene ili sasvim divlje ljubavi prožete uzavrelim političkim strastima.

Ovaj uzbudljivi roman ne samo da je pouzdani vodič kroz splet vojnih i diplomatskih zavera koje su dovele do kobne noći 29. maja 1903. već i uveliko razbija ustaljene predstave o epohi Obrenovića i prevratu koji je odredio sudbinu Srbije do današnjih dana.

IZVOR: YT / Laguna

Autor: redportal.rs

#Apis i Aleksandar

#Bukmarker

#Delfi SKC

#Laguna

#Nenad Novak Stefanović

#bookish

#knjige

#promocija