U 17 č. počelo je takmičenje Belgrade Indoor Meeting, poslednja šansa za kvalifikacije na Svetsko prvenstvo u atletici.

Atletski miting u Beogradu pod nazivom Belgrade Indoor Meeting počeo je danas u 17 č. i uvertira je pred Svetsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje nas očekuje od 18. do 20. marta.

Glavne zvezde atletskog mitinga su olimpijski šampion u skoku s motkom Šveđanin Armand Duplantis i najbolja srpska atletičarka, svetska šampionka u skoku udalj Ivana Španović Vuleta.

U 17.15 č. počelo je takmičenje u skoku motkom u muškoj konkurenciji. Među učesnicima su bili: Wenwen Chen, Ivan Paravac, Robert Rennen, Bokai Huang, Emanuoil Karalis i Armand Duplantis. U nastavku je video-snimak predstavljanja takmičara u ovoj kategoriji:

Video: Redportal.rs/Redportal.rs

Paravac je bio neuspešan u sva tri pokušaja na 5.31 m. U trećem pokušaju je bio uspešan Robert Renner na istoj visini. Ipak, u sva 3 pokušaja na 5.46 m bio je neuspešan.

Foto: Redportal.rs/Redportal.rs

Potom je izašao svetski i olimpijski šampion u ovoj disciplini Šveđanin Armand Duplantis, koji je bio uspešan u prvom pokušaju na 5.85 m. A onda je priredio spektakl, kada je uspešan bio u prvom pokušaju skoka sa motkom na 6 m.

Foto: Redportal.rs/Redportal.rs

Foto: Redportal.rs/Redportal.rs

Foto: Redportal.rs/Redportal.rs

Autor: redportal.rs

#Belgrade Indoor Meeting

#atletika

#skok motkom