U Evropi postoji ozbiljno pitanje u pogledu lidera koji mogu da reše ovo pitanje, sada kada se bivša nemačka kancelarka Angela Merkel povukla

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da američki predsednik Džozef Bajden i zapadne države nisu pomogli da se reši kriza između Rusije i Ukrajine.

Turski predsednik je ocenio i da nema evropskih lidera sposobnih da reše tu situaciju, preneli su danas turski mediji. Erdogan je po povratku iz Kijeva, gde se sastao sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim, izjavio da "veoma ceni" planiranu posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Turskoj.

Turski predsednik je ponovo u Kijevu ponudio ukrajinskim vlastima da zvanična Ankara posreduje u rešavanju krize sa Moskvom.

- Moram ovo da kažem vrlo jasno: ako obratite pažnju, Zapad, nažalost, nije ničim doprineo rešavanju ove stvari - rekao je Erdogan novinarima, istakavši da je Zapad bukvalno bio samo prepreka.

Prema njegovom mišljenju, u Evropi postoji ozbiljno pitanje u pogledu lidera koji mogu da reše ovo pitanje, sada kada se bivša nemačka kancelarka Angela Merkel povukla.

- Kada pogledamo... Sjedinjene Američke Države, Bajden još nije pokazao pozitivan pristup tom pitanju - dodao je Erdogan.

Autor: redportal.rs

#Erdogan

#Zapad

#rusija

#ukrajinska kriza