Nemačka kancelarka Angela Merkel će se sastati u Beogradu i sa predstavnicima civilnog društva iz svih država Zapadnog Balkana

Nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi u zvaničnu posetu Srbiji 13. septembra. Kako piše rts.rs, zamenica portparola nemačke vlade Martina Fic saopštila je danas da će Merkel 13. septembra boraviti u Beogradu, a dan kasnije u Albaniji.

- Kancelarka Merkel će najpre posetiti Srbiju. U Beogradu će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. U fokusu razgovora biće bilateralni odnosi, ekonomsko-politički odnosi i pitanja evropske perspektive - navela je Fic.

Nakon sastanka, predsednik Srbije i nemačka kancelarka obratiće se novinarima. Kako je najavljeno u Berlinu, Merkel će se u Beogradu sastati i sa predstavnicima civilnog društva iz svih država Zapadnog Balkana.

Dan kasnije kancelarka Merkel boraviće u Tirani, gde će najpre imati bilateralni sastanak sa albanskim premijerom Edijom Ramom, sa kojim će, takođe, razgovarati o bilateralnim, privrednim pitanjima, kao i približavanju te zemlje EU. Nakon toga, kancelarka će prisustvovati ručku sa premijerima svih država Zapadnog Balkana, na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja, a potom je predviđena konferencija za medije.

Pred povratak u Berlin imaće bilateralne sastanke sa premijerima BiH, Crne Gore, Severne Makedonije i privremenih vlasti u Prištini.

Autor: rts.rs

#Angela Merkel

#Martina Fic

#Nemačka

#Srbija

#beograd