Glavna prednost telefona će biti to što će biti kompatibilan sa drugim projektima i proizvodima iz Maskovih kompanija

Uvereni smo da većina vas danas zna za Ilona Maska i njegove najambicioznije projekte koji su zaživeli, kao što su projekti SpaceX ili Tesla automobili, međutim, Tesla ima dosta projekata, u koje spada i - njihova verzija smartfona čiji je naziv Tesla Pi.

Ovaj fascinantni telefon na kojem se još radi će imati mnoge jedinstvene karakteristike, o kojima ostali telefoni koji su nam poznati - za sad mogu samo da sanjanju. O kakvom se projektu radi, objasnila je sama kompanija Tesla promotivnim video-snimkom na Jutjubu koji je pušten 2 dana pre kraja 2021. godine, tako da je šira publika konačno stekla uvid u namere kompanije.

Ovde ćemo nabrojati najbitnije detalje koji će Teslu Pi izdvajati u odnosu na konkurenciju, koju uglavnom čine ajfoni i samsung modeli. Kao što ćete videti, glavna prednost ovog proizvoda će biti što će biti kompatibilan sa drugim svojstvima, projektima i proizvodima iz Maskovih kompanija, ali krenimo redom.

Foto: Printscreen YouTube

1. Tesla Pi će biti ekološki proizvod, jer vam za njegovo punjenje - neće biti potreban kabl! Naime, telefon će imati mali solarni panel koji će moći da se izvuče, tako da će ga napajati Sunce. Naime, kompanija Tesla već duži niz godina radi na tome da ima najefikasnije solarne panele, tako da će tehnologija koju su razvili biti moguća i za ovo njihovo čedo.

2. Kamera na prednjoj strani telefona (koju obično koristimo za selfije) se neće videti zahvaljujući novoj tehnologiji ekrana. Istina, ako korisnik poželi da vidi njen položaj, moći će da je otkrije prostim klikom.

3. Biće maksimalno siguran jer će moći sve vreme da proverava ko ga koristi zahvaljujući tehnologiji kojom će otisci prstiju moći da se očitavaju sve vreme. Ova osobina će biti neophodna budući da ćete pomoću ovog telefona moći da plaćate sve račune, što preko logovanja na aplikacije banaka, što preko prostog prelaska preko POS aparata, isto kao što danas radimo kreditnim karticama. Zanimljivo je da će telefonom biti moguće rudariti kriptovalute, a predviđeno je da bude i glavno sredstvo pomoću koje će se vršiti transakcije na Marsu (prilikom kojih će se izbegavati postojeće valute da ne bi dolazilo do raznih zloupotreba).

4. Svaki korisnik ovog telefona će imati besplatan internet velike brzine. Naime, on će biti povezan sa Teslinim internet projektom Starlink, čiji je cilj da se pokrije cela planeta putem satelitskih veza, tako da svaka tačka na planeti bude pokrivena njegovim signalom (završetak ovog projekta u potpunosti se očekuje do 2030. godine).

5. Korisnici koji će koristiti Tesla automobile u isto vreme sa ovim telefonom će moći da imaju potpunu kontrolu nad svojim vozilom i kad su van njega, putem ove stvarčice. Drugim rečima, ukoliko vam lopov ukrade auto, moći ćete da preuzmete kontrolu nad njim, zaključate sva vrata i dovezete auto, sa sve zbunjenim kradljivcem direktno do policijske stanice. Zaista fascinantno, zar ne?

6. Ljudi koji su zbog oštećenja mozga ostali bez moći govora (ukoliko im se prethodno u mozak ugradi odgovarajući neurolink čip) preko Tesle Pi moći da govore, budući da će ovaj telefon biti na direktnoj vezi sa ovim čipom, koji će moći da oočitava signale iz mozga na pravilan način, čak i ako su veze između centra za govor i organa potrebnih za govor u nekom delu prekinute. Pomalo zastrašujuće zvuči, ali može biti korisno, zar ne? Teoretski, moći će da se komunicira sa ljudima koji su u stanju kome!

Za sad nema preciznih informacija kada će se ovaj telefon naći na tržištu, međutim, stručnjaci ne očekuju da će se pojaviti pre 2023, dok 2024. smatraju kao verovatniju. Očekivana cena se kreće od 700 do 1100 evra, tako da će spadati u klasu ajfona, bar kad su cenovni rangovi u pitanju.

Koga zanima projekat, ceo promotivni snimak možete pogledati ovde 👇.

IZVOR: YT / Tech Archives

Autor: redportal.rs

#Ilon Mask

#Tesla Inc.

#Tesla Pi

#Teslla telefon

#mobilni telefon