I prestonica će biti zavejana

Republički hidrometeorološki zavod Srbije oglasio se večeras sa najnovijim upozorenjem na obilne padavine.

Kao što je ranije najavljeno, Srbiju sutra čekaju sneg i snežne mećave u većem delu zemlje, a hladni talas koji sa sobom donosi padavine dolazi iz pravca Bugarske.

Ovim povodom oglasio se i RHMZ Srbije, izdajući upozorenje na opasno vreme. U nedelju će u većem delu Srbije biti vetrovito sa snegom, stoji u meteorološkom upozorenju:

- U većini nižih predela formiranje snežnog pokrivača visine od 5 do 25 centimetara, u brdsko-planinskim predelima više, a na krajnjem severozapadu, istoku i jugoistoku zemlje manji snežni pokrivač.

- Naročito obilne padavine se očekuju u brdsko-planinskim predelima zapadne i centralne Srbije i na području Homoljskih i Kučajskih planina, gde može lokalno pasti i do 50 centimetara novog snega. Duvaće jak severni vetar, koji će ponegde dostizati i udare olujne jačine uz stvaranje snežnih nanosa - stoji u vremenskoj najavi.

Što se tiče Beograda, za sutra je prognozirano vetrovito vreme sa snegom - u nižim delovima grada od 5 do 15 centimetara, u višim oko 20, a na Avali i Kosmaju i do 30 centimetara snega.

Autor: mondo.rs

#Meteoalarm

#narandžasti

#pola metra

#sneg

#stiže

#vremenska prognoza