Prvi korisnici će biti i nagrađeni 🤗

Ubisoft je najavio Ubisoft Quartz, NFT inicijativu koja omogućava ljudima da kupuju veštački digitalne artikle koristeći kriptovalute. Ova najava predstavlja prvi pravi pokušaj velike gejming kompanije da u okviru svog poslovanja uvrsti i NFT.

Drugi veliki izdavači kao što su Square Enix i Sega su izrazili interesovanje za ovu tehnologiju, ali Ubisoft je prvi koji zvanično nudi proizvod.

Digits, kako Ubisoft zove ove NFT-ove, biće predstavljeni sutra u njihovom Ghost Recon: Breakpoint naslovu i to samo u PC verziji ove igre.

Digits su oružje, vozila i kozmetika u igrici, koje igrači mogu nabaviti u ograničenim količinama i slobodno prodati preko kripto novčanika. Oslanja se na Tezos, kriptovalutu koja tvrdi da je energetski efikasna, piše Kotaku.

Ideja je da će Ubisoftovi NFT-ovi omoguće igračima da imaju "jedinstveno" vlasništvo nad svojim predmetima u igri. Kompanija tvrdi da će svaki NFT biti označen vidljivim serijskim brojem. Prva 3 NFT-a objaviće 9, 12. i 15. decembra i neki igrači će moći da ih dobiju besplatno ako se prijave preko Ubisoft aplikacije i povežu svoj kripto novčanik.

IZVOR: YT / Ubisoft North America 

Autor: redportal.rs

#Igrice

#NFT

#Ubisoft

#gejming

#tezos