Selektor reprezentacije Srbije bez dlake na jeziku posle meča sa Letonijom

Kako prenosi portal Mondo, posle dramatične utakmice i teške završnice u utakmici sa reprezentacijom Letonije, selektor Srbije Svetislav Pešić rekao je da je najvažnije što je video u igri našeg tima vera u trijumf:

To je najveći kvalitet koji sam video, da možemo da dobijemo utakmicu. Mi koji smo igrali i koji smo treneri znamo koliko je teško igrati protiv ekipe koja ima igrače koji su što se tiče talenta u napadu među najboljima u Evropi. Naravno, pošto još mislimo da smo najbolji u svetu i u Evropi, a nismo, to nas sve iznenađuje, ali znamo da je Letonija izvanredna košarkaška nacija, sa izuzetno talentovanim momcima. Sad je mnogo važnije od analize protivnika da je mnogo teško da se vratimo u igru nekoliko puta i da pronađemo novi motiv i novu mentalnu snagu protiv ekipe...

Selektor je otkrio šta je rekao igračima protiv izuzetno razigranih Letonaca, posebno van linije za tri poena odakle su pogađali skoro svaki drugi put, istakao je da moraju da shvate rivala kao da igraju protiv Seltiksa i Lejkersa i to onih iz najboljih dana:

Rekao sam momcima, da po vama, koji dajete informacije našim navijačima, mi nemamo najbolje igrače ovde, tako je po vama, ja se neću složiti s vama, ali ako nemamo najbolje, dajte da ih pravimo da budu najbolji. Zaslužuju maksimalnu podršku sa trenerske strane, ali moramo malo više da im verujemo. Vi mene dobro poznajete, a tu u prolazu mi prijatelj iz košarkaškog sveta kaže 'Čestitam, provukli ste se'. Šta to znači 'Provukli smo se'? Igrali smo protiv fantastičnog protivnika, moramo da priznamo i drugima da su fantastična ekipa. Rekoh im - momci, igramo i protiv Lejkersa i Bostona iz najboljih dana. I oni će doći u fazu da ne pogađaju, a sve su pogodili. Dobro su uigrani, fenomenalna ekipa.

Sledeći meč reprezentacija igra u nedelju u Belgiji.

Autor: mondo.rs

#KOŠARKA

#Letonija

#Reprezentacija Srbije

#Srbija

#Svetislav Pešić

#kari

#kvalifikacije

#reprezentacija

#svetsko prvenstvo