Povlači jedinice da bi ih opet poslao

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti oglasio se nakon što je postignut dogovor Beograda i Prištine i napisao je da je srpska strana protekle nedelje postavila četiri uslova za održavanje sastanka u Briselu i da oni nisu ispunjeni. Dodao je da sada počinje nova epoha reciprociteta i Srbija bi na to trebalo da se navikava.

Kurti je naveo da će se specijalna jedinica kosovske policije Rosu povući sa Jarinja i Brnjaka, ali i da ostaje uvek spremna za intervenciju.

- Utvrđen je reciprocitet registarskih oznaka vozila. S obzirom na to da će registarske tablice Republike Kosovo u Srbiji biti pokrivene državnim simbolom, sve registarske tablice Srbije bez razlike takođe će biti pokrivene simbolom na teritoriji naše države - napisao je Kurti na Fejsbuku.

Naveo je da je specijalna jedinica kosovske policije otišla na Jarinje i Brnjak 20. septembra radi zaštite prelaza i granične policije od blokade puteva i slobodnog saobraćaja.

- Pošto oni odlaze, naša specijalna jedinica ne mora ostati tamo i uvek ostaje spremna da ubuduće interveniše u bilo kom od istih ili sličnih prekršaja. Naravno, naša granična policija će u budućnosti nametati reciprocitet registarskih tablica. Kfor će tamo ostati oko dve nedelje kako bi se uverio da je sve bezbedno - naveo je Kurti.

Autor: redportal.rs

#Kurti

#da interveniše

#preti

#rosu je spremna