Transfer Falka mogao bi da se pretvori u kataklizmu

Poslednjih 5 godina je najbolji rezultatski period u Crvenoj zvezdi što se tiče rezultata u postbarijevskoj eri. Međutim, navijači su i pored toga izrazito nezadovoljni pojedinim potezima kluba u pogledu finansija i dovođenja igrača.

Naime, bilo je mnogo skupih a promašenih pojačanja, koja su nesalvno završili svoj boravak na Marakani. Sa druge strane, Zvezda ni jednog svog igrača nije uspela da proda za pristojan novac, kakav priliči klubu koji je redovan učesnik Lige šampiona i Lige Evrope.

Jedno od takvih loših pojačanja polako postaje i Filipo Falko, koji se nije snašao u timu iako nesumnjivo poseduje veliki talenat. Ipak, on još uvek ne govori ni engleski ni srpski jezik i vrlo teško se sporazumeva sa svojim saigračima. Ovo utiče na status fudbalera koji nikako ne uspeva da se ustali u startnoj postavi, iako je doveden kao pojačanje evropskog kalibra.

Pored toga, danas iz Italije dolaze informacije kako bi transfer Falka za Zvezdu mogao da se pretvori u pakao na više nivoa. Naime, pored slabih partija koje pruža, postoje i finansijski problemi, jer Zvezda nije izmirila svoja dugovanja prema njegovom bivšem klubu Lečeu, makar prema tvrdnjama rukovodstva tog kluba.

Predsednik Lečea Saverio Stiki Damijani je za italijanske medije izjavio da se Crvena zvezda nije držala obećanja dogovorenog u okviru Falkovog transfera. On tvrdi da Zvezda nije uplatila ni evro obeštećenja i da je tribunal FIFA presudio u korist italijanskog kluba.

- Zvezda je do sada trebalo da nam uplati 1.000.000 evra. Po 500.000 evra u januaru i junu. A do sada nije uplatila ni evro. I onda je Falko tražio od nas da mi odustanemo od tih finansijskih potraživanja. Tu je nastao konflikt. Ne treba biti baš posebno maštovit da shvatite o čemu se radi - rekao je Stiki. 

Tužba nije došla iznenada, već je tukovodstvo Lečea ranije obavestilo čelnike srpskog šampiona da će ih tužiti za dugovanje. Sada vidimo da stvari sa italijanskim klubom nisu izmirene, pa se očekuje reakcija sa stadiona Rajko Mitić.

- FIFA tribunal se oglasio u vezi Falkovog slučaja. Prvostepena presuda je već doneta, a pored 1.000.000 evra koje nam duguje, Zvezda je obavezna da plati penale i kamate. Ta presuda je zvaničan akt i ako je Crvena zvezda ne bude poštovala, izgubiće licencu za takmičenje u evrokupovima - rekao je Stiki Damijani.

Falkov transfer ukupno iznosi 1.500.000 evra, a Damijani je najavio da crveno-belima preti i zabrana dovođenja igrača u naredna 2 prelazna roka ukoliko presuda postane pravosnažna.

Autor: redportal.rs

#falko transfer

#tužili zvezdu

#zvezda falko

#zvezda fifa

#zvezda leče

#zvezda zabrana