Tema je knjiga Čovek koji je voleo pse Leonarda Padure

Čovek koji je voleo pse Leonarda Padure, roman o životu ubice Lava Trockog, biće tema jubilarnog 80. Laguninog književnog kluba, koji će se održati 1. oktobra od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare SKC 📘📜.

O knjizi će govoriti Dragana Bajić, prevoditeljka, i Branko Anđić, urednik knjige.

Pre tačno osamdeset godina ruskog revolucionara Lava Trockog u Meksiku je ubio španski komunista i sovjetski tajni agent Ramon Merkader. Priča o ubistvu je u prvom planu romana Čovek koji je voleo pse, ali Paduri služi gotovo kao izgovor da kroz razuđenu epsku sliku najvažnijih događaja u svetu u prve 4 decenije XX veka, u širokom geografskom rasponu od današnjeg Kazahstana, preko Turske, nekoliko evropskih zemalja, pa do prekookeanskih Sjedinjenih Država, Meksika i Kube pratimo životopis jednog revolucionara i njegovog ubice, 2 lika zadojena istim idealima, ali potpuno suprotno ostvarivanim 😳.

Leonardo Padura je rođen u Havani 1955. Pisao je scenarija, eseje, kritike i priče. Poznat je pre svega po seriji romana o detektivu Mariju Kondeu. Njegove knjige su prevedene na mnoštvo jezika i dobio je značajne domaće i međunarodne nagrade 😎.

Roman Čovek koji je voleo pse je na popustu od 30% do 1. oktobra u knjižarama Delfi, na sajtu Laguna.rs i u Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33.

Autor: redportal.rs

#Laguna

#Lagunin književni klub

#Leonardo Padura

#knjige

#Čovek koji je voleo pse