Sve se to dogodilo na putu za ludilo 😅

Duhovite i lekovite i katartične priče Marka Vidojkovića u novoj knjizi Kovid 19+ opisuju sumanute ljude u pandemiji: od hipohondara preko negatora pandemije do teoretičara zavere. Nema reči o delta soju, ali ima o zlatiborskom. 😁

Čitava Srbija pretvorena je u azil, odakle se nema kud pobeći osim u ludilo. Krug je zatvoren, vreme je stalo. Marko je oslikao distopijsku Srbiju u kojoj vlada rasulo.

Satirične kolumne koje je pisao za banjalučki portal Buka pretvorile su se u niz priča, od kojih je nastala ova zbirka. 📕

Povodom knjige, autor je rekao:

- Ona je moj zapis o tome kako je jedan nesrećan i lud narod prošao kroz nesrećno i ludo poglavlje svetske istorije. Tačnije, kroz 1. godinu tog poglavlja. Pisao sam priče da bi mi bilo lakše, da bih se smejao, umesto da besnim ili plačem. Dosadašnje iskustvo govori da bi na sličan način one trebalo da deluju i na čitaoce - kao lek za dušu, koji se prodaje bez recepta, koji vam neće spustiti temperaturu, niti povećati saturaciju kiseonika, ali će vas razonoditi i nasmejati, što u okrutnim vremenima često ume i život da spasi. Ako se pandemija nastavi, nastaviće se i devijacije karakteristične za podneblje u kom živimo, što neminovno znači da će ova zbirka dobiti nastavak. Eto jedne knjige kojoj se niko normalan ne nada.

Foto: Redportal.rs/Laguna

Odlična preporuka da ne propustite nove priče Marka Vidojkovića jeste i mišljenje pisca Filipa Davida:

U podnaslovu ove zbirke pripovedaka moglo bi pisati Đavolove priče. Marko Vidojković je u svome elementu, provokativan, paranoičan, ironičan, blasfemičan u opisu opšteg haosa i konfuzije, naopakog vremena pandemije koje nas je sve raspametilo.

Knjigu Kovid 19+ možete pronaći od srede, 28. jula, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari Delfi.rs i na sajtu Laguna.rs.

Autor: redportal.rs

#Kovid 19+

#Laguna

#Marko Vidojković

#knjige