Pojedinačni iznosi stipendija ostaju nepromenjeni

BANJALUKA: Za učenike srednjih škola biće stipendirano školovanje za sledeća zanimanja: monter suve gradnje moler, fasader i tehničar modelar obuće, piše Srpska info.

Kada je reč o studentima, stipendije su predviđene za sledeća zanimanja: diplomirani inženjer elektrotehnike; diplomirani profesor tehničkog obrazovanja i informatike i diplomirani profesor matematike i informatike.

Ovo je precizirano u Odluci o utvrđivanju visine sredstava za stipendiranje učenika i studenata iz budžeta Grada, visini stipendija, deficitarnim i suficitarnim zanimanjima za školsku/akademsku 2021/2022. godinu, koja je donesena na poslednjoj sednici gradskog parlamenta. 📜

Za stipendiranje učenika srednjih škola i redovnih studenata 1. ciklusa na visokoškolskim ustanovama, u narednoj školskoj/akademskoj godini, istom odlukom, planirano je da bude izdvojeno do 1,6 miliona KM.

Uz stipendije za deficitarna zanimanja, Grad dodjeljuje i stipendije po osnovu uspeha u školi/fakultetu i po socijalnom statusu.

Pojedinačni iznosi stipendija ostaju nepromenjeni i iznose 80 KM za učenike i 130 KM za studente po osnovu socijalnog statusa i uspeha u školi odnosno studijama, a za deficitarna zanimanja utvrđeni su iznosi od 160 KM za učenike i 250 KM za studente.

U školskoj/akademskoj 2020/2021. godini Grad stipendira 1.310 učenika i 392 studenta.

Autor: Sanja Krasić

#BANJALUKA

#stipendije

#studenti

#učenici