Kao mesto likvidacije bio planiran aerodrom

Istražitelji su prikupili mnoštvo dokaza protiv dve kriminalne grupe, uhapšene u petak u Budvi i Tivtu zbog sumnje da su planirale ubistva tri bezbednosno interesantne osobe bliske škaljarskom i kavačkom klanu. Kako je Pobjedi saopšteno iz izvora bliskih istrazi, u štek stanovima pronađeni su panciri, oružje, telefoni sa kripto zaštitom, DNK tragovi koji su značajni za ovu istragu.

Prema pisanju portala https://volimpodgoricu.me/, jednom od petorice osumnjičenih ponuđen je status svedoka saradnika, za kog inspektori veruju da bi mogao da do detalja ispriča o namerama grupe koja je pripremala zločin u Tivtu. Inspektori su utvrdili da su likvidacije u oba primorska grada naručene i plaćene iz vrha škaljarskog i kavačkog klana.

Kako sumnjaju istražitelji, Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i Gorana Markovića angažovali su škaljarci, a Lazara Ilića i Strahinju Savića kavčani.

Stanišiću i Jovanoviću određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su kao članovi petočlane kriminalne grupe planirali ubistva Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Tivtu.

Za Markovića, koji je označen kao član ove kriminalne organizacije, tužilaštvo nije tražilo određivanje pritvora.

Specijalno tužilaštvo Stanišića i Jovanovića sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušaju. Inspektori Specijalnog policijskog tima u Tivtu otkrili su više štek-stanova koje su koristili uhapšeni Jovanović, Stanišić i Marković. Utvrđeno je da su članovi ove grupe duži period pratili žrtve: Belivuka i Miljkovića, koji su 17. januara došli u Crnu Goru, gde su ih čekali sa blindiranim vozilom prijatelji iz kavačkog klana. Upravo zbog toga što su tokom boravka u Crnoj Gori vodili računa o kretanju i kontaktima, potencijalne ubice planirale su likvidacije Miljkovića i Belivuka na dan kada je trebalo da se vrate u Srbiju. Likvidacija je trebalo da se obavi u ulazu u aerodromsku zgradu.

U pritvoru se nalaze i srpski državljani Lazar Ilić i Strahinja Savić, koji su uhapšeni takođe u petak zbog sumnje da su planirali likvidaciju Budvanina Marka Ljubiše Kana.

Ilić i Savić su lišeni slobode u Budvi na zaobilaznici u blizini gradskog groblja. Ilića srpske vlasti potražuju zbog ubistva Aleksandra Šarca, koji je likvidiran u oktobru prošle godine u garaži TC Ušće u Beogradu.

Ljubiša je blizak škaljarskom klanu i barskoj kriminalnoj grupi koju je predvodio pokojni Alan Kožar, a Belivuk i Miljković kavačkom.

Autor: Volim Podgoricu

#Budva

#Hapšenje u Tivtu

#Rat klanova

#Škaljarci i kavčani