Kraj sage o novom selektoru

Dragan Stojković Piksi će najverovatnije postati selektor fudbalske reprezentacije Srbije i to za godišnju platu od 1.000.000 evra.

Gotovo je izvesno da će Ljubišu Tumbakovića na klupi orlova zameniti Piksi prema pisanju Večernjih novosti.

U prvim pregovorima Fudbalskog saveza Srbije i Dragana Stojkovića plata koja je bila ponuđena iznosila je 825.000 evra godišnje, ali je ta brojka zaokružena na milion.

Prema poslednjim informacijama, kako navodi pomenuti izvor, Piksi je po svemu sudeću prihvatio ponudu Fudbalskog saveza Srbije. Najveći problem u pregovorima FSS i Stojkovića bio je novac, ali je izgleda i to rešeno.

Piksi ima važeći ugovor sa Gvangžuom, koji mu garantuje da će do kraja 2021. godine dobiti još devet miliona evra od Kineza. Ali, izgleda da je i taj problem rešen, pa bi Stojković trebalo da i zvanično postane selektor orlova početkom ili najkasnije sredinom februara.

Stojković će se tako vratiti u Fudbalski savez posle punih 15 godina, kada je napustio mesto predsednika tadašnjeg FS Srbije i Crne Gore. Poslednji meč u dresu tadašnje Jugoslavije upisao je pre sada već 20 godina, na oproštaju protiv Japana 2001. godine.

Autor: redportal.rs

#dragan stojković

#piksi

#selektor srbije