U istraživanju uočena veza između dužine nosa i veličine penisa

Ponovo se ispostavilo da stare priče itekako imaju osnova! Naime, odavno je poznata šala koliki nos - toliki i ponos, ali sad je ta izreka potvrđena i naučno.

O čemu se zapravo radi? Pa, grupa naučnika iz Kjota u Japanu je rešila (u naučne svrhe, naravno) da na uzorku od 126 muških leševa utvrdi da li postoji veza između veličine nosa i alatki, da ne kažemo penisa. (Kako divan posao, zar ne? 🤔 ).

Foto: Basic and Clinical Andrology/nepoznato

Bilo kako bilo, ispostavilo se da je dužina rastegnutog penisa (Streched Penile Lenght - SPL) veća kod osoba sa dužim nosem. Iz toga je usledio zaključak da veličina penisa nije uslovljena telesnom masom, godinama ili visinom, već da je po svemu sudeći određena još pre rođenja.

Ako se pitate šta je zapravo SPL, odnosno dužina rastegnutog penisa, radi se o dužini koja je utvrđena nakon što se leš postavi na leđa i posle toga se maksimalno izvuče muška stvar jer bi to, po ovom timu, trebalo da pokazuje njegovu dužinu kad je u erekciji. (Zaista, divan posao... 🙄)

Dakle, ispostavilo se da oni sa dužim nosevima imaju prosečnu dužinu alatki od 13.46 cm, dok su oni sa manjim nosevima ostvarili prosečan rezultat od 10.41 cm. Inače, prosečna dužina penisa u Japanu je 11.43 cm, ali po drugom istraživanju.

Istraživanje su sproveli naučnici i lekari sa Prefekturalnog univerziteta medicine u Kjotu, a rezultati su skoro objavljeni u časopisu Basic and Clinical Andrology. Ako ništa drugo, muškarci s velikim nosevima će sad moći ponosnije na sebe da gledaju. 😊

Autor: redportal.rs

#Veličina

#dužina nosa

#penis