Oni su Kurtija gađali iz protesta što je navodno promenio reči i stavove o postizanju sporazuma sa Srbijom o registarskim tablicama vozila

Aktivisti Socijaldemokratske partije Kosova (SDP) gađali su večeras trulim trešnjama prištinskog premijera Aljbina Kurtija dok je dolazio na sastanak o predstavljanju budžeta Kosova i Metohije za 2023. godinu.

Oni su Kurtija gađali iz protesta što je navodno promenio reči i stavove o postizanju sporazuma sa Srbijom o registarskim tablicama vozila.

Lider SDP rekao je da će oni nastaviti takve akcije. "Njegov (Kurtijev) podređeni je noću potpisao sporazum kojim su prihvaćeni svi sporazumi kojima smo se zajedno protivili i koji su štetni za Kosovo. Kakav je posao sklopio i koliko je bio štetan, pokazuje činjenica da premijer Kosova pokušava tajno da uđe na javni sastanak uz obezbeđenje kosovske policije. Naše akcije neće biti zaustavljene, jer su ovi sporazumi štetni" rekao je on.

Pre dolaska premijera, SDP bacila je trešnje ispred zgrade privremene prištinske Vlade u znak protesta zbog postizanja dogovora s Beogradom o pitanju registarskih tablica i optužila Kurtija „da guta (ne poštuje) svoje reči”.

SDP je medijima prosledila saopštenje u kojem se kaže kako „premijer koristi razgovore s građanima kao platformu za bekstvo od glavne teme – ustupaka. On je zainteresovan da se jučerašnja tema (registaarske tablice) što pre zaboravi, jer se iza jučerašnjeg prihvatanja manjeg pitanja, kao što je rad na tablicama, krilo ono krupno pitanje: prihvatanje Asocijacije – ZSO”.

SDP smatra da je Kurti navodnim otporom sporazumima prikrivao veća pitanja.

- Premijer je progutao svoje reči. Svaku. Baš kao u basni s trešnjama. Građani doživljavaju štetu, bez razlike. Gospodine premijeru, trešnje su samo za vas! - kaže se u saopštenju SDP.

Autor: redportal.rs

#SDP

#aljbin kurti