Apeluju na čelnike opštine da im omoguće da bar mogu da stignu do bolnice

U Donjoj Beloj Reci gde nameti pojednim mestima dostižu visinu i dva metra veliki broj zaseoka je ostao odsečen od sveta.

Kako prenosi portal Mondo, zavejani putevi u ivanjičkim i novovaroškim selima prethodnih dana pravili su veliku muku meštanima. Do danas je pročišćena većina seoskih puteva ali se sa ovim problemom i dalje suočavaju zabačena planinska sela.

Snažno nevreme koje je pogodilo zapadnu Srbiju, nanelo je velike probleble kako meštanima kojima je onemogućeno normalno funkcionisanje, tako i nadležnima koji već peti dan rade na uklanjanju kvarova na niskonaponskoj mreži i probijanju lokalnih i seoskih puteva.

U Donjoj Beloj Reci gde nameti pojednim mestima dostižu visinu i dva metra veliki broj zaseoka je ostao odsečen od sveta. Danima bez struje i dometa živeli su ovi planinci, a kako kažu najveći problem im prestavljaju zavejani putevi koje niko ne čisti. Kako navodi Mirjana Duković iz sela Donja Bela Reka:

Na zimu, snegove i velike minuse smo odavno navikli ali ne prohodni putevi nam baš zadaju veliku muku. Mi stariji bi se nekako i borili ali problem je što u ovom selu ima tek rođene dece među kojima je i moja unuka koja je pre dva dana trebala da ide na kontrolu na koju nije išla zbog nameta na putu a već sutra ima zakazan termin za vakcinu, a kako ćemo doći do bolnice i sačuvati živote ni sami ne znamo.

Sa sličnim problemima suočavaju se i meštani okolnih sela za koje krive predsednike mesnih zajednica kao i ljude zadužene za čišćenje snega.Danas je već četvrti dan od kako je ne prohodan put u zaseoke Žunići, Marinkovići i Dukovići a zabrinuti meštani apeluju na čelnike opštine da im izađu u susret.

Autor: mondo.rs

#Odsečeni

#Srbija

#nevreme

#od Sveta

#sneg

#zapadna

#zavejani