Gumene bombone proizvođača Haribo ne mogu da stignu do maloprodaje

Nemačka kompanija Haribo, vodeća u Evropi kada je u pitanju proizvodnja gumenih bombona, saopštila je da usled problema sa transportom trenutno ne može da podmiri potrebe tržišta u Velikoj Britaniji.

Čuveni proizvođači svih vrsta gumenih poslastica, između ostalih i famoznih gumenih meda, rekli su da je problem nastao zbog nedostatka šofera kamiona u ovoj zemlji, tako da roba iz skladišta ne može da dođe do kupaca.

Foto: Pixabay.com/Alexas_Fotos

- Кao što je slučaj sa mnogim drugim proizvođačima i trgovcima širom zemlje, i mi imamo probleme koji su nastali usled nedostatka vozača u Velikoj Britaniji. Radimo sa partnerima iz industrije hrane i pića kako bismo se pozabavili ovim problemom i došli do odgovarajućeg rešenja - rečeno je u saopštenju.

U međuvremenu je BBC javio da nestašica Haribo proizvoda važi za sve slatkiše iz ove kompanije, a obuhvata penaste bombone, gumene kokakolice i naravno, gumene mede. Da, uključujući i žute, narandžaste i zelene. 😊

Ranije ove nedelje oglasila se britanska Asocijacija drumskih prevoznika (Road Haulage Association - RHA) saopštenjem u kojem je naznačeno da u Britaniji trenutno fali oko 60.000 vozača kamiona, budući da tokom prošle godine mnogi zaintresovani nisu mogli da polažu test iz vožnje, zbog posebnih mera koje su bile na snazi usled pandemije koronavirusa.

Ipak, dodaje se da je i Bregzit jedan od razloga što je došlo do problema sa prevozom dobara, budući da mnogi vozači iz drugih zemalja ne znaju imaju li prava i do koje mere da rade taj posao u zemljama Ujedinjenog Kraljevstva.

Organizacija je ranije ove godine već pisala premijeru Borisu Džonsonu, upozoravajući ga da su se mnogi zaposleni koji su radili kao vozači vratili u svoje matične zemlje tokom pandemije, tako da bi to moglo da dovede do problema. Ispostavilo se da su bili u pravu, po svemu sudeći.

Srećom, mi takvih problema još nemamo, mada neki od nas ne bi imali ništa protiv ako bi Haribo prestao da trpa crvene mede u kesice sa gumenim bombonama. 😊

Autor: redportal.rs

#Ujedinjeno Kraljevstvo

#Velika Britanija

#gumene bombone

#gumene mede