Treći upisni rok na fakultetima u Beogradu počeo je danas prijavom i prijemom dokumenata, a polaganje prijemnog ispita zakazano je za sutra.

Na svim fakultetima Univerziteta u Beogradu ostalo je slobodno 2.125 mesta za i to 851 budžetsko mesto i 1.274 samofinansirajuća. Najviše budžetskih mesta ostalo je na Poljoprivrednom (117), Rudarsko- geološkom (113), Tehničkom fakultetu u Boru (107), a slobodnih budžetskih mesta ima i na Matematičkom fakultetu i Fizičkom fakultetu i to na programima za nastavnička zanimanja

Prorektor za nastavu UB prof. Petar Bulat rekao je ranije za Tanjug ostalo nešto više budžetskih mesta, a manje samofinansirajućih nego prošle godine. To ukazuje da je atraktivnost programa imala veći uticaj nego ekonomska - naveo je Bulat.

Rezultati trećeg upisnog roka biće objavljeni najkasnije do 23. septembra, do 12 sati na preliminarnoj rang-listi. Primedbe na preliminarnu rang-listu budući brucoši mogu da dostave do 25. septembra, do osam sati, a Komisija za upis donosi rešenje po žalbi najkasnije do 26. septembra.

Žalbe na rešenje Komisije podnose se dekanu najkasnije 27. septembra, a dekan donosi rešenje po žalbi u roku od 24 sata od prijema žalbe - 28. septembra u osam sati. Objavljivanje konačnih rang-lista fakulteta biće objavljeno najkasnije 29. septembra u 12 sati a upis kandidata mora biti završen 30. septembra, do kraja dana.

Autor: Pink.rs

#univerzitet u beogradu