U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, koje se desilo 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Kako pišu mediji, Zoran se nije pojavio na današnjem ročištu jer je bolestan.

U sud su danas stigli samo njegovi advokati.

Foto: PINK.RS/N. TODOROVIĆ/E-STOCK/DUŠAN MILENKOVIĆ

Ukoliko se ročište ne odloži zbog izostanka Marjanovića, danas bi trebalo da svedoči sudski veštak koji je obavio veštačenje mobilnih telefona u vreme za koje se pretpostavlja da je došlo do zločina. Pitanja bi trebalo da mu postavlja stručni savetnik Marjanovićeve odbrane.

Poslednje ročište, koje je bilo zakazano za 10. jul, okončano je posle 10 minuta, jer je odbrana angažovala stručnog savetnika i jer se nisu pojavili svi Marjanovićevi advokati.

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru prošle godine detaljno izneo svoju odbranu i negirao da je ubio suprugu.

Marjanović je optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Uhapšen je 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. Privođen je i ranije, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prošlog leta sud mu je vratio puno starateljstvo nad ćerkom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već skoro četiri godine.

Autor: Telegraf.rs

#UBISTVO

#jelena marjanović